ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μυρωδάτα πασχαλινά μπισκότα από Έλενα Σμπώκου 14 Απριλίου, 2014 από Έλενα Σμπώκου 14 Απριλίου, 2014 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Για να φτιάξετε πεντανόστιμα πασχαλινά μπισκότα, θα χρειαστείτε: Μυρωδάτα πασχαλινά μπισκότα Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 2 1/2 κούπες αλεύρι ( για όλες τις χρήσεις) 200 γρ βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου 1/2 κούπα ζάχαρη λίγο αλάτι 1 βανίλια 1 πρέζα μαστίχα 1 πρέζα μαχλέπι τριμμένο 1 κρόκος αυγού για άλειμμα Εκτέλεση Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να ενωθούν και μετά προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά μαζί με τα αρωματικά και το αλάτι. Σχηματίζουμε μια ζύμη που δεν κολλάει αλλά είναι μαλακιά και εύπλαστη. Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη διάφανη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου. Μόλις ξεκουραστεί η ζύμη στο ψυγείο, τη βγάζουμε και παίρνοντας λίγη λίγη πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε ότι σχήμα θέλουμε πχ. κοτσιδούλες. Αν έχετε πασχαλινά κουπ πατ ανοίγετε τη ζύμη σε ένα φύλλο με πάχος 1/2 εκ. και κόβετε σε ότι σχέδιο θέλετε. Τα αλείφετε με το κρόκο χτυπημένο με λίγο νερό και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 8 με 10 λεπτά στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα πασχαλινά μπισκότα. Καλή όρεξη και καλό Πάσχα! Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com μπισκόταΠάσχαπασχαλινά μπισκότασυνταγέςσυνταγές για Πάσχα 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ Επόμενο άρθρο CALZEDONIA KIDS SUMMER ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας