Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μυρωδάτα πασχαλινά μπισκότα

Μυρωδάτα πασχαλινά μπισκότα

από Έλενα Σμπώκου

Για να φτιάξετε πεντανόστιμα πασχαλινά μπισκότα, θα χρειαστείτε:

Μυρωδάτα πασχαλινά μπισκότα

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

2  1/2 κούπες αλεύρι ( για όλες τις χρήσεις)
200 γρ βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπα ζάχαρη 
λίγο αλάτι
1 βανίλια
1 πρέζα μαστίχα
1 πρέζα μαχλέπι τριμμένο
1 κρόκος αυγού για άλειμμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να ενωθούν και μετά προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά μαζί με τα αρωματικά και το αλάτι. Σχηματίζουμε μια ζύμη που δεν κολλάει αλλά είναι μαλακιά και εύπλαστη. Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη διάφανη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου. Μόλις ξεκουραστεί η ζύμη στο ψυγείο, τη βγάζουμε και παίρνοντας λίγη λίγη πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε ότι σχήμα θέλουμε πχ. κοτσιδούλες. Αν έχετε πασχαλινά κουπ πατ ανοίγετε τη ζύμη σε ένα φύλλο με πάχος 1/2 εκ. και κόβετε σε ότι σχέδιο θέλετε. Τα αλείφετε με το κρόκο χτυπημένο με λίγο νερό και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 8 με 10 λεπτά στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα πασχαλινά μπισκότα.

Καλή όρεξη και καλό Πάσχα!

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.