Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Λουκουμάδες μπακαλιάρου

Λουκουμάδες μπακαλιάρου

από Έλενα Σμπώκου

Τα περισσότερα παιδιά αντιδρούν στο να φάνε ψάρι! Η συνταγή αυτή για λουκουμάδες μπακαλιάρου θα σας λύσει τα χέρια! Εγγυημένα!

Λουκουμάδες μπακαλιάρου

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

  • 1/2 κιλό μπακαλιάρο φιλέτο 
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 αυγό 
  • 1/2 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο 

Εκτέλεση

Ξεψαχνίζετε το ψάρι και μέσα σε ένα μπολάκι ανακατεύετε όλα τα υλικά, έτσι ώστε να γίνει μια σφικτή ζύμη που να μπορείτε να την πιάσετε με το κουτάλι και να μην "τρέχει" αλλά να μην είναι και πολύ σφικτή. Γι αυτό το λόγο προσθέτετε το αλεύρι σταδιακά. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για 2-3 ώρες.  Πλάθετε τους λουκουμάδες και ζεσταίνετε λάδι σε μια βαθιά κατσαρολίτσα να κάψει καλά. Στη συνέχεια, τους βάζετε με το κουταλάκι στο καυτό λάδι λίγους λίγους. Τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν για 4-5 λεπτά περίπου. Μόλις τηγανιστούν, τοποθετείτε τους λουκουμάδες μπακαλιάρου σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας και σερβίρετε αμέσως με λίγη μαγιονέζα ή σκορδαλιά για τους μεγάλους! Κάντε λίγους παραπάνω γιατί είναι άκρως εθιστικοί!

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.