ΣΥΝΤΑΓΕΣ Αυγοφέτες πορτοκάλι από Έλενα Σμπώκου 10 Μαρτίου, 2014 από Έλενα Σμπώκου 10 Μαρτίου, 2014 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Μια νόστιμη και γρήγορη λύση για το πρωινό (και όχι μόνο) μικρών και μεγάλων! Για να φτιάξετε τις αυγοφέτες πορτοκάλι, θα χρειαστείτε: Αυγοφέτες πορτοκάλι Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 2 αυγά 50 ml γάλα φρέσκο πλήρες ξύσμα πορτοκαλιού 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί χυμός ενός πορτοκαλιού 1 κουταλιά μαρμελάδα πορτοκαλιού ( αν έχεις σπιτική ακόμα καλύτερα) 50 γρ ζάχαρη λίγο βούτυρο Εκτέλεση Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και το ξύσμα πορτοκαλιού σε ένα πιάτο βαθύ αλλά λίγο πλατύ για να χωρέσουν οι φέτες ψωμιού που θα βουτήξετε. Μουλιάζετε τις φέτες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι ζεσταίνετε το χυμό, τη μαρμελάδα και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε μέχρι να αρχίζουν να σιγοβράζουν. Κατεβάζετε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τις φέτες ψωμιού 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρετε τις αυγοφέτες ζεστές ρίχνοντάς τους μια μεγάλη κουταλιά από το πορτοκαλένιο σιρόπι που φτιάξατε! Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com αυγοφέτες πορτοκάλιπορτοκάλιπρωϊνόσυνταγή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ Επόμενο άρθρο INSTA-BULLYING ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας