Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πτι-μπερ, αγάπη μου

Πτι-μπερ, αγάπη μου

από Αθηνά Τσόγκα-Τουρνικιώτη

Σας προτείνουμε δυο γλυκάκια εύκολα, γρήγορα, με απλά υλικά και χρησιμοποιώντας τα αγαπημένα μας πτι-μπερ. Η πρώτη συνταγή, φυσικά, είναι το μωσαϊκό (ή κορμός) σε μία πολύ εύκολη εκδοχή με μόνο τρία υλικά για να φτιαχτεί και σε χρόνο ρεκόρ, και αυτό γιατί μωσαϊκό χωρίς πτι-μπερ γίνεται; Δεν γίνεται! Η δεύτερη είναι μία πολύ ελαφριά και υγιεινή συνταγή με φρούτα, εξίσου εύκολη, με λίγες θερμίδες, που θα προσφέρουμε στα παιδιά μας χωρίς ενοχές όταν θα μας ζητήσουν ένα γλυκάκι, χρησιμοποιώντας τα πτι-μπερ ολικής άλεσης.

Για το Μωσαϊκό θα χρειαστείτε: 

1 πακέτο πτι-μπερ
1 κρέμα γάλακτος (250 γρ.)
1 σοκολάτα κουβερτούρα
1 φύλλο λαδόκολλα
Mία μακρόστενη φόρμα του κέικ (μετρίου μεγέθους)  
 

Εκτέλεση: Σε μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί πολύ καλά. Πριν αρχίσει να βράζει κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα, την οποία έχουμε σπάσει με τα χέρια σε 3-4 κομμάτια. Ενώ λιώνει ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη για να διαλυθεί τελείως και να μη μείνουν μικρά κομματάκια. Σε ένα άλλο μπολ, τρίβοντας με τα χέρια μας, σπάμε τα πτι-μπερ σε ακανόνιστα μικρά κομμάτια. Περιχύνουμε τα μπισκότα με την κρέμα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά για να κρυώσει το μείγμα μας. Βρέχουμε ένα φύλλο λαδόκολλας και το στύβουμε καλά. Ξετυλίγοντας γίνεται εύκαμπτο, έτσι ώστε να το απλώσουμε στα τοιχώματα της φόρμας του κέικ. Ρίχνουμε μέσα στη φόρμα το μείγμα και λειαίνουμε την επιφάνεια με μία σπάτουλα. Το σκεπάζουμε με τη λαδόκολλα και τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά. Βγάζουμε από την κατάψυξη και αφήνουμε 5 λεπτά πριν το κόψουμε σε φέτες.

 Για το φρουτογλυκό με πτι-μπερ ολικής άλεσης θα χρειαστείτε: 

1 μήλο
1 αχλάδι
1 μπανάνα
2 φέτες πεπόνι (Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα φρούτα της αρεσκείας μας, αρκεί να μην έχουν πολλά υγρά, όπως π.χ. το καρπούζι.)
1 πακέτο πτι-μπερ ολικής άλεσης αλεσμένα στο μπλέντερ
1/3 κούπας γάλα με χαμηλά λιπαρά (ή πλήρες)
1 γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
3 κ.σ. τυρί Φιλαδέλφεια light
 

Εκτέλεση: Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα πτι-μπερ και το γάλα, έτσι ώστε βραχούν και να σχηματίσουν μία μάζα, όχι με πολλά υγρά. Συμπληρώνουμε λίγο γάλα αν χρειαστεί και έπειτα σχηματίζουμε μία στρώση στον πάτο μίας μέτριας φόρμας ή σε ατομικά μπολάκια πιέζοντας με ένα κουτάλι για να ισιώσουμε την επιφάνεια της βάσης. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα φρούτα και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, έπειτα χτυπάμε το γιαούρτι με το τυρί Φιλαδέλφεια να ανακατευτούν καλά. Τα προσθέτουμε στα φρούτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την κρέμα των φρούτων πάνω από τη βάση με τα μπισκότα και γαρνίρουμε την επιφάνεια προαιρετικά με λίγες σταγόνες μέλι, ή μαρμελάδα, κανέλα, ξηρούς καρπούς αλεσμένους στο μπλέντερ ή ξερά φρούτα.

tsogka

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.