Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σπιτική πραλίνα φουντουκιού

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού

από Έλενα Σμπώκου

Μια πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξετε τη δική σας “νουτέλα”! Πολύ εύκολη και νόστιμη πάνω από όλα σπιτική πραλίνα φουντουκιού. Τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι την λατρεύουν είτε σκέτη είτε αλειμμένη στο ψωμί.

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

2 κούπες ψημένα φουντούκια , χωρίς φλούδα
1/4 κούπες ζάχαρη λευκή
450 γρ σοκολάτα 60% κακάο, χοντροκομμένη
110 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μούλτι βάλτε τα φουντούκια και τη ζάχαρη και ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν μια μαλακιά πάστα. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις λιώσει καλά προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε τα μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε μέσα την κρέμα γάλακτος και το αλάτι και μετά την πάστα φουντουκιού. Μόλις ανακατευτούν καλά τα υλικά, ρίξτε τη σπιτική "νουτέλα" σε καθαρά βάζα των 250ml (εγώ χρησιμοποίησα τέσσερα). Μπορείτε να την απολαύσετε πάνω σε ψωμί, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με το να τη φάτε με το κουτάλι! Τη σπιτική πραλίνα την αποθηκεύετε στο ψυγείο για 1 με 1μιση μήνα (αν προλάβετε) και για μεγαλύτερη απόλαυση την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 1/2 ώρα πριν την καταναλώσετε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.