ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σπιτική πραλίνα φουντουκιού από Έλενα Σμπώκου 7 Ιανουαρίου, 2019 από Έλενα Σμπώκου 7 Ιανουαρίου, 2019 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Μια πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξετε τη δική σας “νουτέλα”! Πολύ εύκολη και νόστιμη πάνω από όλα σπιτική πραλίνα φουντουκιού. Τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι την λατρεύουν είτε σκέτη είτε αλειμμένη στο ψωμί. Σπιτική πραλίνα φουντουκιού Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 2 κούπες ψημένα φουντούκια , χωρίς φλούδα 1/4 κούπες ζάχαρη λευκή 450 γρ σοκολάτα 60% κακάο, χοντροκομμένη 110 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 1 κούπα κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά 1 πρέζα αλάτι Εκτέλεση Σε μεγάλο μούλτι βάλτε τα φουντούκια και τη ζάχαρη και ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν μια μαλακιά πάστα. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις λιώσει καλά προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε τα μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε μέσα την κρέμα γάλακτος και το αλάτι και μετά την πάστα φουντουκιού. Μόλις ανακατευτούν καλά τα υλικά, ρίξτε τη σπιτική "νουτέλα" σε καθαρά βάζα των 250ml (εγώ χρησιμοποίησα τέσσερα). Μπορείτε να την απολαύσετε πάνω σε ψωμί, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με το να τη φάτε με το κουτάλι! Τη σπιτική πραλίνα την αποθηκεύετε στο ψυγείο για 1 με 1μιση μήνα (αν προλάβετε) και για μεγαλύτερη απόλαυση την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 1/2 ώρα πριν την καταναλώσετε! γλυκόνουτέλαπραλίνασοκολάτασπιτική πραλίνα φουντουκιούσυνταγήφουντούκι 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο 24 ΩΡΕΣ ΜΑΜΑ. ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΟΓΙΑΝΝΗ Επόμενο άρθρο ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας