Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φτιάχνουμε σπιτικό γάλα αμυγδάλου
σπιτικό γάλα αμυγδάλου

Φτιάχνουμε σπιτικό γάλα αμυγδάλου

από Μαρία-Μαρίνα Σεραφειμίδου

Οι χυμοί και ακόμα περισσότερο τα smoothies είναι καταπληκτικά, διότι σε μια γουλιά παίρνετε τόση δύναμη και ευεξία! Είναι σαφώς ιδανικά για πρωινό, αλλά και για άλλες ώρες μέσα στη μέρα. Και βέβαια υπάρχουν κι άλλα ροφήματα, που –ενώ γίνονται πολύ εύκολα- κάνουν το καθένα κι από ένα μικρό… θαύμα! Δοκιμάστε τη συνταγή που ακολουθεί για σπιτικό γάλα αμυγδάλου! 

Πλούσιο σε πρωτεΐνες, μέταλλα (όπως σίδηρο, ψευδάργυρο, ασβέστιο και μαγνήσιο), ω-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και φυτοστερόλες, το γάλα αμυγδάλου είναι ιδανικό για χορτοφάγους, για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, αλλά και όσους θέλουν να αποφεύγουν όσο γίνεται τη χοληστερίνη, τη γλουτένη, τη ζάχαρη και το αλάτι.

σπιτικό γάλα αμυγδάλου

Σπιτικό γάλα αμυγδάλου

Εκτύπωση
Μερίδες: περίπου 4 φλιτζάνια
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

1 φλιτζάνι αμύγδαλα ωμά και τουλπάνι (αυτό που στραγγίζουν τα τυριά)

Εκτέλεση

Βάλτε τα αμύγδαλα σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ και καλύψτε τα με 4 φλιτζάνια νερό. Αφήστε τα στο ψυγείο για μια νύχτα. Στραγγίξτε το νερό, ξεπλύντε τα αμύγδαλα, σουρώστε τα και ρίξτε τα στο μπλέντερ με 3 φλιτζάνια καθαρό νερό. Δουλέψτε καλά το μείγμα ώσπου να γίνει λείο. Ρίξτε τα σε μεγάλο σουρωτήρι στρωμένο με το τουλπάνι και σουρώστε τα καλά, πιέζοντας τον πολτό για να βγουν όλα τα υγρά του.

101612l
Ανακαλύψτε κι άλλες προτάσεις στο βιβλίο της Μαρίας-Μαρίνας Σεραφειμίδου ΩΡΑ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙΣ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος!«Βουτήξτε» στον υπέροχο, γεμάτο λάμψη, νοστιμιά και φυσικότητα κόσμο της, βγάλτε τον καλύτερό σας εαυτό προς τα έξω και απολαύστε τη νέα, πιο ήρεμη, όμορφη και φυσική ζωή σας τώρα!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.