ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ με ανανά από Τaλκ 13 Ιουλίου, 2018 από Τaλκ 13 Ιουλίου, 2018 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Σήμερα φτιάχνουμε ένα ελαφρύ κέικ με ανανά για να το απολαύσουμε με τον καφέ ή το χυμό μας. Σκεύη/συσκευές: μπολ, μακρόστενη φόρμα κέικ Χρόνος αναμονής: 10 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: εύκολο Κέικ με ανανά Εκτύπωση Μερίδες: 10-12 Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος/Ψησίματος: 50-55 λεπτά 50-55 λεπτά Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις & 1 κ.σ. για τον ανανά 90 γρ. αλεύρι Σίκαλης 10 γρ. μπέικιν πάουντερ ½ κ.γ. αλάτι 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ. ζάχαρη 3 αυγά 1 βανίλια σε σκόνη 120 ml σπορέλαιο 250 γρ. ανανά κονσέρβας, σε κομματάκια, στραγγισμένο Εκτέλεση 1) Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι Σίκαλης, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. 2) Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια και το σπορέλαιο. 3) Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο μείγμα με τα άλευρα και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ενωθούν τα υλικά. 5) Σε μπολ πασπαλίζουμε τον ανανά με 1 κ.σ. αλεύρι, από όλες τις μεριές και τον προσθέτουμε στο μείγμα του κέικ. Ανακατεύουμε απαλά να μοιραστεί ομοιόμορφα. 6) Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για 50-55 λεπτά. 7) Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Credits Συνταγή & Food Styling: Madame Ginger Φωτογραφία: Αλέξανδρος Ιωαννίδης κέικΚέικ με ανανά 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΜΗ ΦΟΒΟΥ ΤΟ ΝΕΡΟ! ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΟΛΥΜΠΙ Επόμενο άρθρο 24 ΩΡΕΣ ΜΠΑΜΠΑΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΑΝΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας