ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τα κεφτεδάκια των Χριστουγέννων από Έλενα Σμπώκου 6 Δεκεμβρίου, 2013 από Έλενα Σμπώκου 6 Δεκεμβρίου, 2013 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Γεμάτα γιορτινά αρώματα, τα κεφτεδάκια αυτά είναι ιδανικά για τα γιορτινά τραπέζια σας! Και όχι μόνο! Θα χρειαστείτε: Τα κεφτεδάκια των Χριστουγέννων Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 800 γρ κιμά μοσχαρίσιο 75 ml κρέμα γάλακτος 25 ml γάλα 4 κουταλιές σούπας ψίχουλα μπάγιατικου ψωμιού 1 μεγάλο αυγό 1/2 τριμμένο κρεμμύδι στον ψιλο τρίφτη 1/2 κουταλάκι τζίντζερ 1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο 1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο 1 πρέζα κανέλα τριμμένη αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Ανακατεύουμε την κρέμα , το αυγό , τα ψίχουλα ψωμιού και όλα τα μπαχαρικά σε ένα μπολάκι. Τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αν θέλουμε τα βάζουμε όλα μαζί στο μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα του κέικ. Αφήνουμε να σταθεί ο κιμάς στο ψυγείο για μισή ώρα. Πλάθουμε κεφτεδάκια, σε μέγεθος μικρής μπουκιάς, λίγο μεγαλύτερο από το φουντούκι. Τα ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά στους 175° σε προθερμασμένο φούρνο. Τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα να σερβιριστούν με πατάτες τηγανητές !!!!! Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com κεφτεδάκιαμαγειρικήσυνταγή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ Επόμενο άρθρο ΤA ACCESSORIZE ANGELS & MONSOON CHILDREN ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας