Αρχική ΒΙΒΛΙΟ ΤΑ ΠΙΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΚΑΡΟΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΚΑΡΟΣ

από Τaλκ

ikaros_f2Οι εκδόσεις Ίκαρος προτείνουν πάντα ξεχωριστά και ποιοτικά παιδικά βιβλία. Ας δούμε ορισμένα από αυτά.

9789605721503

Το «Ένα κίτρινο φύλλο» είναι ένα συμβολικό, τρυφερό παραμύθι του πρωτοεμφανιζόμενου Μιχάλη Μουλάκη, με την ξεχωριστή, φωτογραφική εικονογράφηση του Φίλιππου Φωτιάδη (Βραβείο για την εικονογράφηση βιβλίου με εικόνες για παιδιά και νέους από τον Κύκλο Ελληνικού παιδικού βιβλίου-2018). Η μικρή ιστορία της πτώσης ενός φθινοπωρινού φύλλου από το κλαδί του στο έδαφος μάς οδηγεί να ανακαλύψουμε μια διαφορετική προσέγγιση του κόσμου μας. Το βιβλίο θα γοητεύσει και θα καταπλήξει τους αναγνώστες, φέρνοντάς τους σε μία πρώτη επαφή με ιδέες όπως ή ζωή και η αναγέννηση, η αντίληψη της πραγματικότητας, και η ισορροπία ανάμεσα στις δυνάμεις που συνυπάρχουν στον κόσμο.

merakragionia

Το μόνο που ήθελε ο καημένος ο Ντάνκαν ήταν να ζωγραφίζει. Όταν όμως άνοιξε την κασετίνα του για να βγάλει τα κραγιόνια του, βρήκε ένα σωρό γράμματα που όλα τους έλεγαν το ίδιο: τα παρατάμε! Το Μπεζ είχε κουραστεί να είναι η σκιά του Καφέ. Το Μπλε χρειαζόταν ένα διάλειμμα μετά από τόση δουλειά. Το Ροζ ζητούσε απλώς να χρησιμοποιηθεί. Το Πράσινο δεν είχε παράπονα αλλά ζητούσε να φιλιώσουν το Κίτρινο με το Πορτοκαλί. Τι μπορούσε να κάνει ο Ντάνκαν; Ο πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας Drew Daywalt και ο πολυβραβευμένος καλλιτέχνης Oliver Jeffers δημιουργούν το πρωτότυπο παραμύθι «Η μέρα που τα κραγιόνια τα παράτησαν», μια ολοζώντανη, ευφάνταστη ιστορία που θα κάνει τα παιδιά να ξεκαρδιστούν στα γέλια και να δουν με διαφορετικό μάτι τα κραγιόνια τους…

9789605721886_1600x1492-1100x1100

Η Έλλη αγαπούσε πολύ τη γιαγιά της. «Μέχρι τον ουρανό και πίσω, και τρεις κωλοτούμπες», έλεγε από μικρή. Αλλά και η γιαγιά της την αγαπούσε πολύ, της είχε μεγάλη αδυναμία από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκε. Μαζί λέγανε τις σκέψεις και τα μυστικά τους και η γιαγιά της συνήθιζε να δίνει στην Έλλη το πιο δυνατό φιλί που υπάρχει, από αυτά που κάνουν μεγάλο θόρυβο στ’ αυτιά! Ο καιρός κυλούσε, η γιαγιά της Έλλης μεγάλωνε και μια μέρα αρρώστησε. Ήταν από αυτές τις σοβαρές αρρώστιες που παθαίνουν μόνον οι μεγάλοι, και μετά από λίγες μέρες πέθανε. Πώς μπορεί η γιαγιά της να μην είναι πλέον κομμάτι της ζωής της Έλλης; Πού πήγε τώρα; Πότε θα την ξαναδεί; Ποιος θα της διαβάζει παραμύθια; Σε ποιον θα λέει τα μυστικά της; Η πρωτοεμφανιζόμενη Αλεξία Βερνίκου, Ψυχολόγος-Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, και η πολυβραβευμένη εικονογράφος Σοφία Τουλιάτου, δημιούργησαν το τρυφερό παραμύθι για την αγάπη και την απώλεια «Μέχρι τον ουρανό και πίσω», που δεν θα αφήσει ασυγκίνητο κανέναν· μια ιστορία γεμάτη νοσταλγία για τους ανθρώπους που δεν είναι πια μαζί μας, που μας θυμίζει ότι η παντοτινή αγάπη δεν χάνεται ό,τι και να γίνει, αλλά παραμένει για πάντα στην καρδιά μας σαν ο πολυτιμότερος θησαυρός.

efe4f128-f064-43cc-a727-c0751bee92e0_18

H ιδέα να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε ένα βουνό δεν αρέσει καθόλου ούτε στον Κωστή ούτε στη Διαμαντία. Όμως η «Σιλουανή»– η ξαδέρφη με το παράξενο όνομα- θα τους δείξει όλα τα μονοπάτια, μετατρέποντας την κάθε μέρα σε μια καινούρια περιπέτεια: ο μπλε καταρράκτης, η σπηλιά που αναπνέει, το χρυσάφι στις ρίζες της αρχαίας βελανιδιάς, ο στοιχειωμένος νερόμυλος τους περιμένουν… Ο βραβευμένος συγγραφέας Θοδωρής Παπαϊωάννου δημιουργεί μαζί με την εικονογράφο Ντανιέλα Σταματιάδη το πιο ανατρεπτικό νεανικό βιβλίο διακοπών! Η περιγραφή της φύσης στα μέρη γύρω από την Έδεσσα, τόπο διαμονής του συγγραφέα, σε συνδυασμό με τους ζωντανούς διαλόγους και την ένταση της αφήγησης, συνθέτουν μια υπέροχη ιστορία που θα κατακτήσει τους νεαρούς αναγνώστες και θα τους ωθήσει να εξερευνήσουν την μαγεία ενός άλλου τρόπου ζωής.

06dfc868-57d3-4065-a878-16e840f50fc3_3

Πάει για ύπνο η Ρουμπίνη/μα στο μυαλό της έχει μείνει/ ένα τραγούδι που με τρόμο/ να παίζουν άκουσε στον δρόμο. /To Γκρότλιν σπίτι σου τα βράδια/ στριφογυρίζει στα σκοτάδια…/ Μα πρόσεχε, μην μπερδευτείς!/ Το μάτι βλέπει ό,τι σκεφτείς. Ποιο είναι «Το Γκρότλιν»; Τι είδους μυστηριώδες πλάσμα είναι αυτό που τριγυρίζει σε όλη την πόλη, φοβίζοντας όλους στο πέρασμά του; Ο Benji Davies στο ολοκαίνουργιο βιβλίο του παρουσιάζει μια ατμοσφαιρική ιστορία με ομοιοκαταληξίες και πολλούς χαρακτήρες, που επιβεβαιώνει με τον πιο ανατρεπτικό τρόπο ότι τα φαινόμενα απατούν… Η εξαιρετική απόδοση στα ελληνικά είναι του Αντώνη Παπαθεοδούλου.

postInline_1929_5960d7536f6ac

O Σιλάν έχει έρθει από πολύ μακριά. Ζει στη νέα του πατρίδα λίγο καιρό µόνο. Κάθε µέρα πηγαίνει στο σχολείο και δεν αποχωρίζεται ποτέ το κουτί του. Κανείς δεν ξέρει, όµως, τι έχει μέσα, ούτε η δασκάλα του, ούτε οι συµµαθητές του. ∆εν µπορεί να τους το αποκαλύψει, νοµίζει πως δεν θα καταλάβουν. «Το κουτί του Σιλάν» δεν περιέχει παιχνίδια, ούτε δώρα, κρύβει, όµως, κάτι πολύ πιο δυνατό… Η βραβευμένη συγγραφέας Άλκηστη Χαλικιά φέρνει τους μικρούς αναγνώστες σε επαφή με ένα από τα πιο ευαίσθητα θέματα της εποχής μας. Το κείμενο, σε συνδυασμό με την εικονογράφηση της Ντανιέλας Σταματιάδη, περνά ένα μήνυμα αισιοδοξίας και μπορεί να αποτελέσει την ιδανική αφορμή για μια συζήτηση με τα μικρά παιδιά για ένα καίριο θέμα της εποχής μας.

karavia_pou_epaixan_me_th_fotia_cover

Δύο νέοι τίτλοι έρχονται να προστεθούν στη σειρά «Καράβια» της Μαρίας Αγγελίδου και του Αντώνη Παπαθεοδούλου, με εικονογράφηση του Χρήστου Κούρτογλου. Στις τέσσερις ιστορίες του βιβλίου «Καράβια που έπαιξαν με τη φωτιά» μαθαίνουμε για τις μάχες που δόθηκαν για το υγρό πυρ, για το ποταμόπλοιο που έσωσε από τύχη τη ζωή του Μαρκ Τουέιν, την περιβόητη Παναγία του Πιπεριού, αλλά και το καράβι του Κούφου, που ανέλαβε να ταξιδέψει τον Φαραώ στον Ουρανό για να γίνει ο Ήλιος της μέρας.

karavia_pou_taxidepsan_periergeia_coverΤα «Καράβια που ταξίδεψαν την περιέργεια» είναι το Καλυψώ που ήθελε να κάθεται ανάποδα μέσα στο νερό, το καράβι με βιβλιοθήκη που το έλεγαν Λαγωνικό, το Κον Τίκι, τα καράβια που έκαναν τον Μεγαλέξανδρο να κλάψει και το Βάσα, το καράβι που ταξίδεψε στο χρόνο. Τα Καράβια σαλπάρουν και επιστρέφουν πάντα φορτωμένα ιστορίες, έτοιμα να τις αφηγηθούν σ’ όποιον θέλει να ακούσει, να μάθει, να ταξιδέψει μαζί τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.