ΣΥΝΤΑΓΕΣ Γιορτινή γαλοπούλα στη γάστρα από Μαρία-Μαρίνα Σεραφειμίδου 20 Δεκεμβρίου, 2017 από Μαρία-Μαρίνα Σεραφειμίδου 20 Δεκεμβρίου, 2017 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Γιορτινή γαλοπούλα στη γάστρα. Ένα εύκολο, υγιεινό και νοστιμότατο φαγητό, κατάλληλο και για περιόδους εκτός Χριστουγέννων! Γιορτινή γαλοπούλα στη γάστρα Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 1 γαλοπούλα (4.200-4.500 γρ.) περίπου 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο μουστάρδα ρίγανη πάπρικα γλυκιά θυμάρι αλάτι πιπέρι χυμό από 1 πορτοκάλι μερικές φέτες πορτοκαλιού Εκτέλεση Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190-200°. Πλύνετε τη γαλοπούλα και στεγνώστε τη καλά με χαρτί κουζίνας. Σε ένα μπολ, αναμείξτε τα υλικά εκτός από τα πορτοκάλια. Χρησιμοποιώντας πινέλο κουζίνας, αλείψτε καλά τη γαλοπούλα μέσα και έξω. Περιχύστε με τον χυμό πορτοκαλιού και βάλτε στην κοιλιά της τις φέτες πορτοκαλιού. Κλείστε τη γάστρα με το καπάκι της και ψήστε για περίπου 3 ώρες. Συγκεντρώστε το ζουμί από τη γάστρα και δέστε το σε μια ωραία συνοδευτική σάλτσα. Η συνταγή αυτή δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο βιβλίο της Μαρίας-Μαρίνας Σεραφειμίδου ΩΡΑ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙΣ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος!. «Βουτήξτε» στον υπέροχο, γεμάτο λάμψη, νοστιμιά και φυσικότητα κόσμο της Μαρίας – Μαρίνας Σεραφειμίδου, βγάλτε τον καλύτερό σας εαυτό προς τα έξω και απολαύστε τη νέα, πιο ήρεμη, όμορφη και φυσική ζωή σας τώρα! γαλοπούλαγαλοπούλα στη γάστραΜαρία-Μαρίνα ΣεραφειμίδουσυνταγήΧριστούγεννα 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟ Επόμενο άρθρο ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ…ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας