Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ατομικά κέικ μελιού χωρίς γλουτένη

Ατομικά κέικ μελιού χωρίς γλουτένη

από Τaλκ

Έχετε όρεξη για γλυκό και θέλετε να φάτε κάτι υγιεινό; Σας προτείνουμε τα ατομικά κέικ μελιού χωρίς γλουτένη, ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες.

Ατομικά κέικ μελιού χωρίς γλουτένη

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 200 γρ. μέλι
  • 250 γρ. ηλιέλαιο
  • 275 γρ. νερό
  • 300 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
  • ½  κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
  • 2 κ.σ. κόκκινο κρασί
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 4 μέτρια αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την γκανάζ

  • 170 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
  • 110 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μέλι, το ηλιέλαιο και το νερό και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να φτάσουν σε σημείο βρασμού, να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα σιρόπι. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το κρασί, τη σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η σόδα στο κρασί. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά με το σύρμα στην μεσαία ταχύτητα.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι μας και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3-4 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού εναλλάξ με το μείγμα κρασιού στον κάδο και ανακατεύουμε για 2-3  λεπτά ακόμη.
  • Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα  το μοιράζουμε σε φορμάκια για μίνι κέικ 8 εκ με τρύπα.
  • Γεμίζουμε τις φόρμες στα 2/3 του ύψους τους.
  • Ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά να κρυώσουν εντελώς.

Για την γκανάζ

  • Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά και λίγο πριν βράσει την ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχουμε μια λεία γκανάζ.
  • Περιχύνουμε πάνω από τα κέικ μας και σερβίρουμε.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.