ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ από Τaλκ 20 Ιουλίου, 2017 από Τaλκ 20 Ιουλίου, 2017 0 Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η έκθεσή μας στον ήλιο είναι μεγάλη και ιδιαίτερα την περίοδο των διακοπών μας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το σώμα μας να εκτίθεται για πολλές ώρες στην ηλιακή ακτινοβολία. Αυτή η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο δέρμα μας, καθώς αυξάνει το οξειδωτικό στρες. Οι επιστήμονες πάντως αναφέρουν πως σύμφωνα με μελέτες υπάρχουν τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες που μπορούν να μας προστατεύσουν από την ηλιακή ακτινοβολία αλλά και να βοηθήσουν στο μαύρισμα μας. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, η κυριότερη τροφή για να προστατευτούμε από τον ήλιο είναι η ντομάτα και η σάλτσα ντομάτας. Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε μια ουσία που λέγεται λυκοπένιο και διαθέτει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Λυκοπένιο υπάρχει και σε άλλα κοκκινωπά φρούτα, όπως το καρπούζι και το γκρέιπφρουτ. Σημαντική είναι επίσης η κατανάλωση κίτρινων και πορτοκαλί φρούτων και λαχανικών, όπως είναι τα καρότα, τα βερίκοκα, η γλυκοπατάτα, το καλαμπόκι. Όλα αυτά τα φρούτα και λαχανικά είναι πλούσια σε καροτενοειδή. Τα συστατικά αυτά φαίνεται να εμφανίζουν «φωτοπροστατευτική» δράση και να δρουν ουσιαστικά σε περιπτώσεις διαταραχών της φυσιολογικής κατάστασης του δέρματος. Πηγή ακτινοβολία του ήλιουήλιοςπροστασία 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ Επόμενο άρθρο Η SISTEMA EUROPE YOUTH ORCHESTRA ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Πώς θα προστατευθούμε από λοιμώξεις, στρεπτόκοκκο και ατυχήματα μέσα στις γιορτές Υπουργείο Υγείας: Οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα ΚΟΛΠΙΤΙΔΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30 ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΒ ΜΕΔΟΥΣΕΣ;