Αρχική HOT Σήμερα μαγειρεύουμε… κολοκυθόσουπα

Σήμερα μαγειρεύουμε… κολοκυθόσουπα

από Πελιώ Παπαδιά

Η καλύτερη εποχή της ωρίμασης της κολοκύθας είναι από Οκτώβρη έως Νοέμβρη! Και μας δίνει μια από τις πιο νόστιμες και θρεπτικές σούπες, που θα απολαύσουμε στα πρώτα κρύα! Κολοκυθόσουπα βελουτέ!

Για την κολοκυθόσουπα, θα χρειαστούμε (για τέσσερα άτομα):

ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ... ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

½ κιλό κολοκύθα (καθαρισμένη)
1 μεγάλη πατάτα
1 κρεμμύδι
1 πράσο
2 καρότα
1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
250 ml κρέμα γάλακτος
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα λαχανικά, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο και το μοσχοκάρυδο και έπειτα προσθέτουμε την κολοκύθα, τα καρότα και την πατάτα. Εν συνεχεία, προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά. Πολτοποιούμε τη σούπα μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ ή σταδιακά στο μπλέντερ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κόψει, και αφήνουμε τη σούπα μας να πάρει μια βράση. Στο τέλος, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Η κολοκυθόσουπα βελουτέ σερβίρεται ζεστή, με μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι ή τυρί κρέμα και λίγο σχινόπρασο!

Σημειώσεις

Tip: Αν αγοράσετε ολόκληρη την κολοκύθα, μπορείτε επίσης να ψήσετε τους σπόρους της οι οποίοι είναι πλούσια πηγή απαραίτητων λιπαρών οξέων.  Αν η κολοκύθα είναι μεγάλη, μπορείτε να φυλάξετε την υπόλοιπη στην κατάψυξη (κομμένη και καθαρισμένη) για την επόμενη φορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.