Αρχική ΘΕΑΤΡΟ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ

από Τaλκ

44273391_1916695928406862_6152030448059940864_oΗ θεατρική ομάδα “Μικρός Νότος” γιορτάζει τις Απόκριες με 2 παραστάσεις:

  • Απόκριες με χειροποίητες μάσκες, παιχνίδια και μεταμορφώσεις, στην παράσταση «Αισώπου… φίλοι» κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι  (έως και τις 21/4) στο Θέατρο Σταθμός
  • Απόκριες με Κουδουνάτους και παραδοσιακά παιχνίδια της Αποκριάς στην παράσταση«Γύρω γύρω μήνες» κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι  (έως και τις 21/4) στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.  

Aisopou_Filoi-3α©TasosVrettos

Απόκριες με χειροποίητες μάσκες, παιχνίδια & μεταμορφώσεις, στην παράσταση «ΑΙΣΩΠΟΥ … ΦΙΛΟΙ» 

Φέτος τις Απόκριες τα παιδιά ντύνονται λιοντάρια και ποντίκια και γίνονται οι κεντρικοί ήρωες του γνωστού παραμυθιού του Αισώπου. Με μάσκες από απλά υλικά (που ταιριάζουν ξεκαρδιστικά με κάθε αποκριάτικη στολή!) συμμετέχουν στο ξεφάντωμα της διαδραστικής παράστασης ΑΙΣΩΠΟΥ … ΦΙΛΟΙ από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, κάθε Κυριακή της Αποκριάς (24 Φεβρουαρίου, 3 και 10 Μαρτίου) στο θέατρο Σταθμός.  

H διαδραστική, μουσική παράσταση ΑΙΣΩΠΟΥ …ΦΙΛΟΙ εντυπωσιάζει σε κάθε της εμφάνιση, με μουσική, με κίνηση, με δράση και θεατρικό παιχνίδι, με τραγούδια που ξεσηκώνουν μικρούς και μεγάλους! Παρουσιάζεται για 2η χρονιά από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, σε σκηνοθεσία του Τάσου Ράτζου, πρωτότυπη μουσική του Πέτρου Δαμουλή, πάνω σε μια ιδέα της Χρύσας Διαμαντοπούλου και του Τάσου Ράτζο υ και σε κείμενα της Κορίνας Θεοδωρίδου.  

Οι ήρωες του Αισώπου ξαναζωντανεύουν για να μας διηγηθούν τις ιστορίες τους.

Γνωστοί και αρχέτυποι μύθοι, βαθιά ριζωμένοι στην παράδοσή μας, συναντούν τα παιδιά του σήμερα.

Μια σύγχρονη ματιά στους μύθους του Αισώπου με κέντρο τη φιλία.

Μια παρέα, οι ηθοποιοί και τα παιδιά μαζί, επεξεργάζονται από κοινού τις αλληγορίες των μύθων, για την αλαζονεία, για την υπομονή, για την αγάπη, για τη φιλία! Τα παιδιά, μέσα από τη λαϊκή παράδοση, ανακαλύπτουν ένα κόσμο ακέραιο, καθαρό, δίκαιο, που τείνει να ξεχαστεί. Το Λιοντάρι και το Ποντίκι, Ο Ψεύτης Βοσκός, Η Αλεπού και τα Σταφύλια, Οι δυο Φίλοι και η Αρκούδα είναι μύθοι επίκαιροι, που έχουν τη δύναμη να διαμορφώνουν πολίτες μίας σύγχρονης κοινωνίας. 

Τα παιδιά συστήνονται με τους ηθοποιούς αλλά και με τα μουσικά όργανα, τα οποία αναλαμβάνουν σημαντικό και ενεργό ρόλο πάνω στη σκηνή. Γιουκαλίλι, κουίκα, πιανίκα, μπάντζο, αυλοί, δίνουν ζωντάνια και ρυθμό. Οι θεατές συμμετέχουν ουσιαστικά στην παράσταση, ζουν τα παθήματα και τα μαθήματα από τον κόσμο των ζώων και της φύσης, βιώνουν τις μεταμορφώσεις των ηρώων. 

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ: https://goo.gl/txCHcp

Μικρός Νότος

Απόκριες με Κουδουνάτους και παραδοσιακά παιχνίδια της Αποκριάς στην παράσταση «ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΜΗΝΕΣ» 

Φέτος τις Απόκριες τα παιδιά μαθαίνουν και παίζουν παραδοσιακά ελληνικά λαϊκά παιχνίδια της Αποκριάς (“χάσκα”, “πώς το τρίβουν το πιπέρι” κ.ά) και συμμετέχουν στο ξεφάντωμα της διαδραστικής μουσικής παράστασης ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΜΗΝΕΣ τραγουδώντας ως “γέροι” και “γριές” παρέα με τους Κουδουνάτους. Μία ακόμα παράσταση-γιορτή από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, κάθε Κυριακή της Αποκριάς (24 Φεβρουαρίου, 3 και 10 Μαρτίου) στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ.  

Μία μουσικοπαιδαγωγική διαδραστική παράσταση με παιχνίδια, παραδοσιακά έθιμα και τραγούδια, που αλλάζει, όπως αλλάζουν οι εποχές. Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος φέρνει στο επίκεντρο παραδοσιακά έθιμα, τραγούδια και παιχνίδια, με αφορμή το παραδοσιακό παραμύθι «Η κυρά Καλή και οι 12 μήνες», σε μια θεατρική και μουσική δράση για παιδιά από 3 ετών.

Η κυρά Καλή συναντά τον κάθε έναν από τους 12 μήνες, ζει την κάθε εποχή με τα έθιμά της και τα ζωντανεύει σε μια γιορτή, όπως εκείνες που απλά και παραδοσιακά έστηναν οι παρέες των παιδιών στις γειτονιές, σε κάθε περιοχή της Ελλάδας.

Η παράσταση γεννήθηκε από μία ιδέα της Χρύσας Διαμαντοπούλου- ηθοποιός και καλλιτεχνική υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος, ειδικευμένη στο θέατρο στην εκπαίδευση- η οποία επέλεξε, συνέθεσε και σκηνοθέτησε το εκτός παραμυθιού υλικό. Ο σκηνοθέτης και μουσικός Πέτρος Δαμουλής έγραψε σε έμμετρο λόγο και σκηνοθέτησε το παραμύθι, δένοντάς το με παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα ακούσματα.

Η μουσικοπαιδαγωγός Ελένη Τσούτσια-Λουλάκη συνέλεξε και επιμελήθηκε το λαογραφικό υλικό, η Φλώρα Σπύρου, φιλόλογος-ειδικευμένη στο Drama in Education, σχεδίασε τα έθιμα ως θεατρικά παιχνίδια και μαζί με τη Χρύσα Διαμαντοπούλου φρόντισαν ώστε η συμμετοχή των παιδιών να είναι ουσιαστική και άμεση. 

Δείτε περισσότερα στο: http://goo.gl/PIVVvU

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.