Αρχική HOT ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΜΗΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ Ή ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΠΑΙΔΙ ΜΕΣΩ ΠΑΡΕΝΘΕΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΘΗΛΑΣΟΥΝ;

ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΜΗΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ Ή ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΠΑΙΔΙ ΜΕΣΩ ΠΑΡΕΝΘΕΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΘΗΛΑΣΟΥΝ;

από Τaλκ

51007104_1105525622988130_5465431813570691072_nΜπορούν οι μητέρες που υιοθετούν ή αποκτούν παιδί μέσω παρένθετης μητρότητας και επιθυμούν να θηλάσουν να τα καταφέρουν; Η απάντηση είναι πως στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό είναι εφικτό!

Δεν είναι απαραίτητο μια γυναίκα να έχει μόλις γεννήσει για να μπορέσει να θηλάσει. Αρκεί να το επιθυμεί η ίδια και να έχει προετοιμαστεί βάσει του Πρωτοκόλλου πρόκλησης γαλουχίας ή αλλιώς Πρωτοκόλλου Newman Goldfarb.

Το πρωτόκολλο αναφέρει πως όσο μεγαλύτερο είναι το διάστημα προετοιμασίας της γυναίκας που θα υιοθετήσει ή θα παραλάβει το νεογνό της απ’την παρένθετη τόσο περισσότερες πιθανότητες επιτυχούς αποκλειστικού θηλασμού υπάρχουν! Ιδανικά αναφέρει τους 6 μήνες ή και περισσότερο.

Το διάστημα προετοιμασίας περιλαμβάνει λήψη ελάχιστης δόσης ορμονών (προγεστερόνης) έξι μήνες πριν, ενώ έξι εβδομάδες πριν η ορμόνη διακόπτεται και ξεκινάει διπλή άντληση και λήψη συγκεκριμένων βοτάνων που συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγής μητρικού γάλακτος [τριγωνέλλα 3caps×3(580-610 each) γαϊδουράγκαθο 3 caps×3(325-390 each)]. Η διέγερση της θηλής μέσω διπλής άντλησης αυξάνει τα επίπεδα της προλακτίνης και οκυτωκίνης και κατ’ επέκταση την παραγωγή γάλακτος.

Τέλος αναφέρεται πως εργαστηριακές έρευνες σύγκριναν το γάλα που παράχθηκε μέσω του πρωτοκόλλου και το γάλα γυναικών που μόλις είχαν γεννήσει (τη 10η μέρα) και δε βρέθηκε καμία σημαντική διαφορά στη σύστασή τους.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.