Αρχική HOT Και τα Χριστούγεννα… πέτυχαν!

Και τα Χριστούγεννα… πέτυχαν!

από Μαρκέλλα Δήμου

Tα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά, γεμάτα αγάπη, γεύσεις και μυρωδιές. Ετοιμάζω τη λίστα με τα ψώνια για να μην τρέχω τελευταία στιγμή.

— Θέλετε κάτι; ρωτάω. 

Croissants Χρυσή Ζύμη, μου απαντάνε ομόφωνα. Βουτύρου η μικρή, με πραλίνα τα αγόρια, με τυρί κρέμα και γαλοπούλα ο μπαμπάς.

— Μα έχουμε, λέω.

— Για να μην τελειώσουν, απαντούν όλοι μαζί. 

Γιατί κανείς δε θέλει να τελειώσει το άρωμα φρέσκου βουτύρου που πλημμυρίζει το σπίτι κάθε πρωί που τα παιδιά μεταμορφώνονται σε δεινούς σεφ! Μοσχομυριστά, αφράτα croissants βουτύρου  έτοιμα σε 15 λεπτά, κατευθείαν από την κατάψυξη. Κάθε πρωινό και μια διαφορετική, γλυκιά ή αλμυρή συνταγή. Croissants  με μέλι και ταχίνι, με φυστικοβούτυρο και μπανάνα, με φράουλες και λιωμένη λευκή σοκολάτα, με τυρί και γαλοπούλα και με ό,τι άλλο βάλει ο νους σας. Και το απόγευμα, μαζί με τον καφέ ή παρέα στο επιτραπέζιο, croissants βουτύρου με τυρί κρέμα και γαλοπούλα ή γεμιστά με πραλίνα. Κάθε ώρα της ημέρας, εύκολα, γρήγορα, σπιτικά και γευστικά!

Αυτές τις ημέρες, τα παιδιά βάλθηκαν να βρουν την αγαπημένη συνταγή του Άγιου Βασίλη, ώστε να δοκιμάσει κι εκείνος το κρουασάν του όταν με το καλό μάς επισκεφτεί! Και να η πρόταση στην οποία κατέληξαν!

Croissants-κέρασμα για τον Άγιο Βασίλη

Croissants-κέρασμα

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

2 φρεσκοψημένα Croissants βουτύρου Χρυσή Ζύμη
2 κομμάτια κουβερτούρα λιωμένη στα μικροκύματα
1 μικρή μπανάνα κομμένη σε φετούλες
Τριμμένο μπισκότο

Εκτέλεση

Κόβουμε προσεκτικά τα κρουασάν στη μέση, αλείφουμε με σοκολάτα και τοποθετούμε μέσα τις φετούλες της μπανάνας και κλείνουμε. Περιχύνουμε με λίγη επιπλέον λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο.

www.xrisizimi.gr   |   fb/xrisizimi   |   Instagram/xrisizimi  YouTube/xrisizimi

LOGO XZ den etixe petixe with shadow

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.