Αρχική HOT ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ
τάρτα με μανιτάρια

ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ

από Τaλκ

τάρτα με μανιτάριαΣήμερα φτιάχνουμε μια πεντανόστιμη τάρτα με μανιτάρια και γλυκοπατάτα, που μπορεί να αντικαταστήσει το μεσημεριανό ή το βραδινό μας φαγητό, ή να μας προσφέρει ένα γευστικό πρωινό ή απογευματινό σνακ. Για 4 άτομα, θα χρειαστούμε:

Για τη ζύμη:
250 γρ. αλεύρι Ζυμωτό Μύλοι Αγίου Γεωργίου
100 γρ. αλεύρι Καλαμποκιού Μύλοι Αγίου Γεωργίου
100 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1/2 κ.γ. αλάτι
1 αυγό
100 ml κρύο νερό

Για τη γέμιση:
1 γλυκοπατάτα
100 γρ. μανιτάρια λευκά
1 μεγάλο κρεμμύδι
150 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά
1 αυγό για άλειμμα
ελαιόλαδο
ρίγανη, αλάτι & πιπέρι
σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ξεκινάμε με τη γέμιση. Κόβουμε σε κομμάτια τη γλυκοπατάτα, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και με λίγο ελαιόλαδο τα τσιγαρίζουμε στο τηγάνι. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 180ᵒC στις αντιστάσεις, για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να μαλακώσουν. Σε ένα μπολ βάζουμε τα άλευρα, το αλάτι και το βούτυρο (που το έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου για να είναι μαλακό) και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα το αυγό και το νερό και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει μία μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 10-15 λεπτά. Όταν είναι όλα έτοιμα, χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ή 4 μπαλάκια (ανάλογα αν θέλουμε να κάνουμε ατομικές τάρτες ή λίγο πιο μεγάλες) και ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά. Όταν έχουμε ανοίξει τις ζύμες, τις γεμίζουμε με το μείγμα και συμπληρώνουμε με τα τριμμένα μας τυριά. Κλείνουμε τις τάρτες και τις αλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ᵒC περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

https://alevri.com/recipes/tarta-me-manitaria-kai-glykopatata

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.