HOTΣΥΝΤΑΓΕΣ Σούπα Μινεστρόνε που έχει απ’ όλα! από Έλενα Σμπώκου 15 Φεβρουαρίου, 2021 από Έλενα Σμπώκου 15 Φεβρουαρίου, 2021 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 1 Νομίζω πως η σούπα μινεστρόνε είναι η πιο απλή και εύκολη σούπα που έχω φτιάξει ποτέ. Περιέχει τα πάντα και μπορείς να τη φτιάξεις κάθε εποχή προσαρμόζοντας τα λαχανικά ανάλογα με τη διαθεσιμότητα. Είναι μια σούπα πασπαρτού που της ταιριάζουν όλα τα λαχανικά, αρακάς, καρότο, κολοκυθάκι, σέλερι, αλλά και μπρόκολο κομμένο σε μικρές φουντίτσες. Εγώ την έφτιαξα σαν ένα ελαφρύ γεύμα με τα λαχανικά που είχα διαθέσιμα, λίγο κοφτό μακαρονάκι και μια χούφτα φασόλια που είχα μουλιάσει και βράσει από την προηγούμενη! Σέρβιρέ τη ζεστή με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα ή ένα καλό κεφαλοτύρι πικάντικο και φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί. Σούπα Μινεστρόνε Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 1/2 κούπα βρασμένα φασόλια μέτρια 1/2 κούπα μακαρονάκι κοφτό 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας 4 κούπες νερό 1 κούπα ζωμό λαχανικών 3 ντομάτες τριμμένες στο χοντρό τρίφτη 1 σέλερι ψιλοκομμένο 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια 1 κολοκυθάκι σε κυβάκια ελαιόλαδο Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα σωτάρεις όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά για πέντε λεπτά περίπου. Πρόσθεσε τον ζωμό και το νερό καθώς επίσης και τον πελτέ ντομάτας. Βράσε για χωρίς καπάκι για 20 λεπτά σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Πρόσθεσε τα φασόλια και τα ζυμαρικά και συνέχισε τον βρασμό για 6-8 λεπτά, μέχρι να γίνει το μακαρονάκι. Σέρβιρε τη σούπα μινεστρόνε με φρέσκο ψωμί και μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα! Σημειώσεις Αν θες να την κάνεις λίγο πιο χορταστική μπορείς να προσθέσεις λίγο ψιλοκομμένο μπέικον αφού πρώτα το έχεις ψήσει. Μπορείς να την καταψύξεις πριν προσθέσεις τα ζυμαρικά και όταν θελήσεις να την ξεπαγώσεις και μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου να προσθέσεις την πάστα. Δεν χρειάζεται να έχεις κοφτό μακαρονάκι, μπορείς να προσθέσεις ότι κοντό μακαρόνι έχεις. Αρέσει πολύ στα παιδιά αλλά αν τα παιδιά σας είναι σε ηλικία να φάνε όσπρια μπορείτε να την πολτοποιήσετε σαν βελουτέ για να τη φάνε και πιο μικρά παιδάκια! Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο http://elenaiscooking.com/ μινεστρόνεσούπασούπα μινεστρόνε 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο “Η ΒΑΛΙΤΣΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ” ΣΕ LIVE STREΑMING ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ Επόμενο άρθρο ΜΠΟΓΚΙ Ο ΦΑΤΑΟΥΛΑΣ| ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από πού αντλούν τις σούπερ δυνάμεις τους οι παιδαγωγοί προσχολικής ηλικίας; The Meet Market #EasterEdition στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων Τέμπη: Ανοιχτή η υπόθεση για περαιτέρω έρευνα από το Ευρωκοινοβούλιo Ταξίδι με παιδιά Εξερευνώντας τα μυστικά του εγκεφάλου Αγάπη, πάνω από όλα