Αρχική HOT Ξανα-ανακαλύψαμε τα πανέ!
πανέ

Ξανα-ανακαλύψαμε τα πανέ!

από Μαρκέλλα Δήμου

Έχουμε και λέμε: ένα σπίτι με δύο υπερδραστήριους εφήβους, τους φίλους τους που μπαινοβγαίνουν συνεχώς και μια μικρότερη αλλά εξίσου ζωηρή και πάντα πεινασμένη αδελφούλα χρειάζεται –εκτός όλων των άλλων– σεφ. Σεφ δεν έχουμε και ούτε σκοπεύουμε να αποκτήσουμε, έχουμε όμως πάντα κοτόπουλα Αγγελάκη στο ψυγείο μας και τώρα και τις νέες προτάσεις για όλη την οικογένεια.  Πεντανόστιμα πανέ προϊόντα, πιο crispy από ποτέ, από το ψυγείο στο πιάτο μας σε λίγα μόνο λεπτά. Οι μεγάλοι λατρεύουν τα strips (ποιο ντελίβερι;), η μικρή τα nuggets και όοοολοι τα κεφτεδάκια. Απίστευτες λιχουδιές από ατόφιο στήθος ή κιμά φρέσκου κοτόπουλου συνοδεύονται με ό,τι βάζει ο νους μας, αποτελώντας ένα πλήρες γεύμα κάθε στιγμή της ημέρας.

Οι λιχουδιές του Αγγελάκη πανάρονται με φρυγανιά, ψήνονται και συσκευάζονται σε προστατευτική ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα να διατηρούν αναλοίωτη τη φρεσκάδα τους για περισσότερες μέρες (αν και δεν έχουν μεγάλο προσδόκιμο ζωής στο δικό μας ψυγείο, καταναλώνονται αμέσως…) Και επειδή τα καλά γαστρονομικά νέα ταξιδεύουν παντού, τα πανέ προϊόντα Αγγελάκης έχουν διακριθεί με αστέρια ανώτερης γεύσης από το International Taste Institute, στις Βρυξέλλες παρακαλώ. Και από τη δική μας οικογένεια επίσης που ομόφωνα συμπεραίνει ότι είναι ό,τι πιο ζουμερό και τραγανό σε αυθεντικό κοτόπουλο  (είπαμε, ατόφιο στήθος) που έχουμε δοκιμάσει ποτέ!

Να και μια πρόταση από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου για να παντρέψετε τα φιλετίνια κοτόπουλου πανέ Αγγελάκης με λαχανικά και ένα πεντανόστιμο dip. Εμείς τη δοκιμάσαμε και ξετρελαθήκαμε…Καλή όρεξη!

πανέ

Φιλετίνια κοτόπουλου πανέ με λαχανικά και dip μουστάρδας

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

Για το dip μουστάρδας:

  • 200 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες
  • 80  γραμμάρια  μουστάρδα
  • 40  ml  ελαιόλαδο
  •  αλάτι
  •  φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετείτε τα φιλετίνια κοτόπουλου σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 20-22 λεπτά.
  2. Στα τελευταία 4 λεπτά προσθέτετε τις κυπριακές πίτες για να ζεσταθούν και αυτές. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το μπρόκολο σε μικρές φούντες και τα τοματίνια σε τέταρτα κατά μήκος.
  3. Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε το μπρόκολο για 4-5 λεπτά.
  4. Σουρώνετε το μπρόκολο, το κρυώνετε ελαφρώς με τρεχούμενο νερό, το τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με τα τοματίνια, το καλαμπόκι, το ελαιόλαδο, το χυμό λάιμ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  5. Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dip μουστάρδας, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε τα φιλετίνια κοτόπουλου με τα λαχανικά, το dip και την κυπριακή πίτα κομμένη σε μπαστουνάκια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.