HOTΣΥΝΤΑΓΕΣ Μυρωδάτο γλυκό του κουταλιού λεμόνι από Μαρία Γριζά 9 Αυγούστου, 2022 από Μαρία Γριζά 9 Αυγούστου, 2022 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 1 Το γλυκό του κουταλιού λεμόνι είναι μεν πεντανόστιμο, αλλά και ιδιαίτερο. Λόγω της οξύτητας του, μπορεί να μην αρέσει σε πολλούς… Παρ’ όλα αυτά βρίσκεται ανάμεσα στα πιο μυρωδάτα και γευστικά γλυκά του κουταλιού. Μπορεί να καταναλωθεί μαζί με το αγαπημένο μας γιαούρτι ή και μόνο του ως γλύκισμα. Φτιάξτε το και δεν θα το μετανιώσετε. Μυρωδάτο γλυκό του κουταλιού λεμόνι Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 8 χοντρόφλουδα λεμόνια 2 κιλά ζάχαρη 5 ποτήρια νερό 2 βανίλιες 1 ποτήρι χυμό λεμόνι 10 κ.σ. ξύσμα λεμόνι Εκτέλεση Το σημαντικότερο στάδιο σε αυτή τη συνταγή είναι να ξύσουμε καλά τη φλούδα από τα λεμόνια. Η διαδικασία αυτή θα μας πάρει λίγο χρόνο αλλά είναι απαραίτητη. Αφού ολοκληρώσουμε αυτό το στάδιο, κόβουμε τις ξυσμένες φλούδες σε μπαστούνια και σε νερό που βράζει τις ρίχνουμε για 2΄ώστε να πάρουν μια πρώτη βράση. Στη συνέχεια, τις ρίχνουμε σε κρύο νερό για 1΄και τις τοποθετούμε πάλι σε νερό που βράζει για 10΄. Ρίχνουμε μετά σε κρύο νερό για 1΄. Αδειάζουμε το πρώτο νερό και τα ρίχνουμε ξανά σε κρύο νερό για ένα βράδυ. Αλλάζουμε 5-6 φορές το νερό ώστε να ξεπικρίσουν. Την επόμενη μέρα, αδειάζουμε το νερό και σε ένα σουρωτήρι αφήνουμε τα λεμόνια μας να στραγγίξουν καλά. Για κάθε 800 γραμ. λεμόνια ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 κιλό ζάχαρη και 2 ½ ποτήρια νερό. Μόλις το σιρόπι αρχίσει να βράζει, ξαφρίζουμε καλά και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας για 2΄ώστε να λιώσει καλά η ζάχαρη. Αφού δούμε το σιρόπι να κοχλάζει, είμαστε έτοιμοι να ρίξουμε τις φλούδες λεμονιού. Μόλις το μείγμα αρχίζει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Αυτό μπορεί να διαρκέσει και 1 ½ ώρα. Επαναλαμβάνουμε τον βρασμό για ακόμη μια φορά και προσθέτουμε 5 κ.σ ξύσμα λεμονιού. Μόλις φτάσει ξανά στο σημείο του βρασμού, ρίχνουμε τη βανίλια και χυμό από μισό λεμόνι και βράζουμε για άλλα 2΄. Αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, αφήνουμε το γλυκό κουταλιού λεμόνι να κρυώσει και το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα. Διατηρείται στο ψυγείο. Καλή μας όρεξη! Η Μαρία Γριζά είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Δεν μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά και ιδιαίτερα στη σοκολάτα. Είναι επίσης συνδημιουργός των dish_makers. Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το στο Instagram! 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 570 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗ ΣΑΜΟ Επόμενο άρθρο ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΕΦΗΒΟΥΣ: ΑΝΑΦΗ-ΠΑΡΟΣ, ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 1 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από πού αντλούν τις σούπερ δυνάμεις τους οι παιδαγωγοί προσχολικής ηλικίας; The Meet Market #EasterEdition στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων Τέμπη: Ανοιχτή η υπόθεση για περαιτέρω έρευνα από το Ευρωκοινοβούλιo Ταξίδι με παιδιά Εξερευνώντας τα μυστικά του εγκεφάλου Αγάπη, πάνω από όλα