Αρχική ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ| WORKSHOP ΑΡΤΟΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΕΥΓΕΝΕΙΑΔΗ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ
Απλά και Διαφορετικά

ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ| WORKSHOP ΑΡΤΟΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΕΥΓΕΝΕΙΑΔΗ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ

από Τaλκ

Απλά και ΔιαφορετικάΤο Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί στο IANOS Café ωριαίο Workshop με την παρασκευή Special Sticks με ζάχαρη και κανέλα από τους μικρούς επίδοξους αρτοποιούς και ζαχαροπλάστες, με τον εκπαιδευτικό και τεχνολόγο τροφίμων, Γιώργο Ευγενειάδη, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Απλά και Διαφορετικά – Συνταγές αρτοζαχαροπλαστικής σε διαφορετική διάσταση»  από τις εκδόσεις Πεδίο. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εμπλακούν δημιουργικά ακολουθώντας τις συμβουλές του Γιώργου Ευγενειάδη, να πλάσουν και να φτιάξουν τα δικά τους στριφογυριστά γλυκίσματα!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS Café της Αθήνας (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για παιδιά από 6 ετών και άνω

Apla_kai_diaforetika_CVR-FRONT-575x812Λίγα λόγια για το βιβλίο

Απλά και Διαφορετικά – Συνταγές αρτοζαχαροπλαστικής σε διαφορετική διάσταση

Εικόνες: Δέσποινα Παπαχριστούδη  

«Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό άνθρωπο γιατί ποτέ δεν είδα τη δουλειά μου σαν αγγαρεία, αλλά σαν ευκαιρία για προσφορά. Στόχος μου είναι να μεταδίδω τις γνώσεις μου στους μαθητές και να καλλιεργώ τις δεξιότητές τους…»

Γιώργος Ευγενειάδης 

Εμπνευσμένος από τους μαθητές του και όχι μόνο, ο γνωστός παιδαγωγός με σημαντική επαγγελματική εμπειρία στη Δημόσια Ειδική Εκπαίδευση και την Κατάρτιση Ενηλίκων, Γιώργος Ευγενειάδης υπογράφει ένα μοναδικό βιβλίο για τη μαγειρική τέχνη που αποδεικνύει ότι όλοι μπορούν να μαγειρέψουν και να εκτελέσουν υπέροχες και γευστικές συνταγές. Προσαρμόζοντας στην αίσθηση ηρεμίας και ασφάλειας, όπου κατά την ανάγνωση επιθυμούν οι μαθητές του, καθώς και τον τρόπο σκέψης τους, παρουσιάζει «Απλά και Διαφορετικά» συνταγές όπως: αρωματικό κέικ μανταρινιού με μαύρη σοκολάτα, αλμυρή πάστα φλόρα τυριού, τραγανό κροκ μαντάμ, τούρτα παγωτού με πραλίνα αμυγδάλου, γεμιστό ρολό σπανάκι, αλμυρό cheesecake, κριτσινάκια και specialsticks για σνακ και συνοδευτικά…

Είκοσι λαχταριστές και εύκολες συνταγές αρτοζαχαροπλαστικής, μαζί με εικόνες της εικαστικού Δέσποινας Παπαχριστούδη, που περιγράφουν όχι μόνο το τελικό αποτέλεσμα, αλλά και όλα τα υλικά και τα βήματα για την παρασκευή κάθε λιχουδιάς, μαζί με πολύτιμες συμβουλές για την απλότητα και τη χρηστικότητα των υλικών. Η διαφορετική παρουσίαση που κάνει εύκολα κατανοητή κάθε συνταγή καθιστά αυτό το βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό. Χρησιμοποιώντας απλά καθημερινά υλικά, μέσα από μια διαφορετική προσέγγιση και χωρίς ζυγαριά, η κατάληξη δεν μπορεί παρά να είναι εύγευστη, γλυκιά και διασκεδαστική. Το «Απλά και Διαφορετικά» μοσχοβολά από τις παιδικές αναμνήσεις του συγγραφέα, αναμνήσεις τις οποίες συντροφεύουν οι μυρωδιές και οι πολύχρωμες εικόνες από το μπακάλικο του παππού και την κουζίνα της γιαγιάς Τασούλας και της θείας Δέσποινας… χρώματα και αρώματα της ελληνικής επαρχίας και καλεί τον κόσμο να μαγειρέψει στο σπίτι του με απλά υλικά, παρέα με την οικογένεια του και να γευματίσει γύρω από το τραπέζι, όπως κάνει αυτός καθημερινά με τους μαθητές του.

«Πηγή έμπνευσης αποτελούν τόσο οι ίδιοι οι μαθητές όσο και συνταγές που “βγαίνουν” από το συρτάρι των μαμάδων και αποτυπώνονται με άλλη οπτική», αναφέρει ο Γιώργος Ευγενειάδης. Το σημαντικότερο όμως είναι, όπως λέει και ο ίδιος και αποτυπώνεται γλαφυρά στο βιβλίο του: «Τελικά, η απλότητα και η διαφορετικότητα μας κάνουν ξεχωριστούς».

giorgos-eygeniadis-skitso-pigolampidesΛίγα λόγια για τον συγγραφέα: O Γιώργος Ευγενειάδης γεννήθηκε στις Σέρρες και μεγάλωσε στο Σιδηρόκαστρο και στη Βυρώνεια Σερρών. Από μικρή ηλικία συνειδητοποίησε τη μαγεία αυτού του επαγγέλματος και τη δυνατότητα του παιδαγωγού να αλλάξει και να καθοδηγήσει τη ζωή των μαθητών του. Σπούδασε συνειδητά Τεχνολογία & Επιστήμη των Τροφίμων, αλλά στην πορεία της επαγγελματικής του αναζήτησης θέλησε να γεφυρώσει τις γνώσεις του με την εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση. Ολοκλήρωσε σχεδόν παράλληλα δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, ένα στη Διασφάλιση Ποιότητας των Τροφίμων και ένα στην Ειδική Εκπαίδευση Ατόμων με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες. Γνωρίζει την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και τη γραφή Braille. Εργάζεται στη Δημόσια Ειδική Εκπαίδευση καθώς και στην Κατάρτιση Ενηλίκων, λέγοντας «Εύγε … στη Διαφορετικότητα» και στις καινοτόμες δράσεις της, και προβάλλοντας μια άλλη πλευρά της.

Blog: Evgegeorge.weebly.com

FaceBook: Εύγε @GeorgeEvge & @evgespecialeducation  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.