Αρχική ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΓΑΜΩΤΟ| ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΓΑΜΩΤΟ| ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

από Τaλκ

bannerΟι Εκδόσεις Παπαδόπουλος, οι Μικρές Ιστορίες, το ΨΥ.ΚΕ.ΠΑ και το blog Κάθε μέρα γονείς μας καλούν την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, στις 19:00 στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, Αθήνα),  σε μια συνάντηση στην οποία θα αναρωτηθούμε γύρω από το τι σημαίνει να δημιουργείς μια οικογένεια στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Όταν έρχεται στη ζωή το πρώτο παιδί, η καθημερινότητα του ζευγαριού αλλάζει δραματικά. Η μέχρι πρότινος δυάδα μετατρέπεται σε τριάδα και ο καθένας αποκτά επιπλέον ρόλους. Οι μέχρι τώρα σύντροφοι, γίνονται πλέον γονείς και το ζευγάρι έρχεται ξαφνικά αντιμέτωπο όχι μόνο με τις ανάγκες του νεογνού, αλλά και με το τι σημαίνει για τον καθένα από τους δύο το να είσαι γονιός. Οι διαφορές που είχαν μέχρι τώρα οι σύντροφοι πάνω στο τι σημαίνει να έχεις μια σχέση, τι περιλαμβάνει το να συζείς με το άλλο σου μισό, πως γίνεται η διαχείριση των οικονομικών κλπ, ξαφνικά επεκτείνονται στο τι σημαίνει να μεγαλώνεις ένα παιδί, τι θα πει όριο, πως διαπαιδαγωγούμε χωρίς να καταπιέζουμε, πως καλύπτουμε ανάγκες χωρίς να κακομαθαίνουμε, πως διαχειριζόμαστε τον χρόνο ανάμεσα στις ανάγκες του επαγγέλματος, της σχέσης μας με τον άλλο, της σχέσης μας με το παιδί και εν τέλει, της σχέσης μας με τον εαυτό μας.

Μέσα στην προσπάθεια να είμαστε σωστοί γονείς και να εξομαλύνουμε τις όποιες συγκρούσεις δημιουργούνται στη σχέση από τα παραπάνω, καταλήγουμε πολλές φορές να χάσουμε κομμάτια από τον εαυτό μας και να ματαιωνόμαστε όταν οι προσπάθειές μας δείχνουν να αποτυχαίνουν παρά την καλή μας προαίρεση. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα εάν λίγο καιρό μετά έρθει ένα δεύτερο παιδί στην οικογένεια.

Πώς θα διαχειριστούμε όλα τα παραπάνω χωρίς να απομακρυνθούμε από το σύντροφο και τον εαυτό μας; Πότε τα «πάμε καλά» και οι ματαιώσεις που βιώνουμε είναι λογικές και αναμενόμενες και πότε είναι η ώρα να επανεξετάσουμε την προσέγγισή μας; Τι έχει δυσκολέψει τον καθένα από εμάς στην οικογενειακή ζωή μέχρι σήμερα και πως θα το αξιοποιήσουμε έτσι ώστε να γίνουν τα πράγματα καλύτερα; Πώς μπορούμε να βοηθηθούμε συζητώντας όχι μόνο τις δικές μας δυσκολίες αλλά και τις δυσκολίες των άλλων γονέων;

Χρησιμοποιώντας το παραμύθι του Ricardo Cortes «Κοιμήσου γαμώτο και όνειρα γλυκά» που κυκλοφορεί από τις Eκδόσεις Παπαδόπουλος, ο ψυχολόγος Γιώργος Παραδείσης και η παιδαγωγός Κατερίνα Ανωγιαννάκη σας καλούν σε μία συνάντηση στην οποία θα αναρωτηθούμε γύρω από το τι σημαίνει να δημιουργείς μια οικογένεια στην Ελλάδα του 21του αιώνα.

Απαραίτητες οι κρατήσεις θέσεων στο email rsvp@epbooks.gr. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 2816134 (εσ. 817).

go-the-fuck-to-sleep

Βιογραφικά ομιλητών: 

Η Κατερίνα Ανωγιαννάκη είναι παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής, απόφοιτη του ΤΕΙ Αθηνών με ειδίκευση στην Παιδαγωγική Θεάτρου. Από το 1998 εργάζεται με ομάδες παιδιών και ενηλίκων ως εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής, ενώ έχει σχεδιάσει και εμψυχώσει σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών πάνω σε θέματα Αισθητικής Αγωγής και Αγωγής Υγείας. Έχει συνεργαστεί με την ΕΡΤ ως βοηθός παραγωγής σε παιδικά προγράμματα, έχει διδάξει κουκλοθέατρο στα ΤΕΙ Αθήνας και έχει σχεδιάσει και οργανώσει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά σε συνεργασία με διάφορους φορείς (Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΚΕΠΑ, εκδοτικούς οίκους κ.λπ.). Έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις, ενώ το 2012 διασκεύασε και σκηνοθέτησε την παράσταση για παιδιά Μια Κυριακή του Απρίλη, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της ?λκης Ζέη και το 2016 την βρεφική παράσταση “Αυτό’. Από το 2011 έχει ιδρύσει μαζί με άλλους δύο συνεργάτες τον χώρο δημιουργικών δράσεων «Μικρές Ιστορίες» και είναι υπεύθυνη για την παιδαγωγική και καλλιτεχνική προσέγγιση των δράσεών του. Επίσης είναι συγγραφέας των βιβλίων:  Ένα δέντρο για τις 4 εποχές του χρόνου, Σχέδια εργασίας για την προσχολική εκπαίδευση (2011), Γνωρίζω το σώμα μου μέσα από την τέχνη: Γλυπτική, ζωγραφική, φωτογραφία, Σχέδια εργασίας για την προσχολική εκπαίδευση (2012), “Ο Πρίγκιπας Μισός” (2015).  Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ο Γιώργος Παραδείσης είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Εξειδικεύτηκε στην παιδοψυχολογία (διάγνωση και αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών, προβλήματα συμπεριφοράς. διαχείριση συναισθημάτων), στην ψυχολογία εφήβων και στη συνέχεια στην ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων, στη θεραπεία και στην συμβουλευτική ζευγαριών, γάμου και οικογένειας, την υποστήριξη και την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε άτομα με αναπηρία και την εκπαίδευση ενηλίκων σε θέματα που σχετίζονται με την συμπεριφορά και το συναίσθημα.
Έχει εκπαιδευτεί στην Συστημική/Οικογενειακή θεραπεία, στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Ανατολικού τομέα Θεσσαλονίκης, και στο ΑΚΜΑ στην Αθήνα. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο οποίο παρέχει συνεδρίες εδώ και 5.5 χρόνια. Παράλληλα έχει εργαστεί στο μικτό κέντρο διημέρευσης ΑμεΑ «Η Κυψέλη», ως ο υπεύθυνος ψυχολόγος του κέντρου, στο Ίδρυμα Θεομήτωρ ως ψυχολόγος και έχει διδάξει Ψυχολογία σε προγράμματα του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Ψυχολογία και Παιδοψυχολογία σε προγράμματα του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Σήμερα, εργάζεται ιδιωτικά στο Κουκάκι ως ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής και συνεργάζεται με τον παιδικό σταθμό Μικρές Ιστορίες στο Κουκάκι.  Περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες που προσφέρει, καθώς και άρθρα του πάνω στην ψυχολογία και την ψυχοθεραπεία, θα βρείτε στο www. paradeisis.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.