Αρχική ΝΕΑ ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΑΡKIΝΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ KINDER ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΑΡKIΝΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ KINDER ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

από Taλκ Team

Πανικό σε εκατομμύρια καταναλωτές, κυρίως σε γονείς,  σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν προκαλέσει τα ευρήματα γερμανικών ερευνών σχετικά με τις σοκολάτες Kinder, καθώς εντοπίστηκαν σε αυτές επικίνδυνες καρκινογόνες ουσίες.

Ο μη κερδοσκοπικός ευρωπαϊκός οργανισμός «Foodwatch», ο οποίος προστατεύει τα δικαιώματα των καταναλωτών όσον αφορά την ποιότητα των τροφίμων, ζήτησε να ανακληθούν από τα γερμανικά ράφια καταστημάτων οι σοκολάτες Kinder της εταιρείας «Ferrero», καθώς και άλλα δυο προϊόντα, τα σοκολατάκια «Lindt Fioretto Nougat» και οι ριζογκοφρέτες «Sun Rice Classic» της «Rübezahl Schokoladen».

Όπως αποκάλυψε ο «Foodwatch» τα παραπάνω εμπεριέχουν αρωματικά καρκινογόνα ορυκτέλαια. Σύμφωνα με την έρευνα του οργανισμού, ο οποίος έλεγξε περισσότερα από 20 είδη από σοκολάτες και πατατάκια πριν δημοσιεύσει τα ευρήματα του, τα συγκεκριμένα στοιχεία συσσωρεύονται στο ανθρώπινο σώμα και προκαλούν μακροπρόθεσμα καρκινικές βλάβες στα όργανα, με τα παιδιά να είναι αυτά που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του RT συνήθως οι βλαπτικές ουσίες μεταφέρονται στα τρόφιμα από τις συσκευασίες, οι οποίες ανακυκλώνονται αφού προηγουμένως έχουν εντυπωθεί με μελάνι το οποίο εμπεριέχει αρωματικά ορυκτέλαια. Πάντως, μέχρι τώρα, οι εταιρείες δεν μοιάζουν διατεθειμένες να ανακαλέσουν τα προϊόντα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.