Αρχική ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΕΤΑΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΑΕΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ|ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΤΕ

ΠΕΤΑΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΑΕΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ|ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΤΕ

από Taλκ Team

Αυτό το Σαββατοκύριακο, 5 και 6 Mαρτίου, στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών, μέσα από το μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα «Ένας χαρταετός αλλάζει την ιστορία των τηλεπικοινωνιών»,  φτιάχνουμε το δικό μας χαρταετό και κάνουμε δοκιμαστικές πτήσεις, στέλνοντας το δικό μας μήνυμα.

Εμπνευστής μας, ο Γουλιέλμος Μαρκόνι! Ο σπουδαίος αυτός Ιταλός εφευρέτης, (Guglielmo Marconi, 25 Απριλίου 1874-20 Ιουλίου 1937), γνωστός ως ο πατέρας της εκπομπής ραδιοκυμάτων σε μεγάλη απόσταση και ενός ραδιοτηλεγραφικού συστήματος, θα είναι ο «ξεναγός» μας για τη μετάβαση στη μετα-ηλεκτρική περίοδο.

DSC_1175

Στα συνεχή πειράματά του, αλλά και μετά που τελειοποίησε και έθεσε σε λειτουργία την εφεύρεσή του, χρησιμοποίησε αρκετές φορές, μεγάλους χαρταετούς για να σηκώσει και να τοποθετήσει ψηλά τις κεραίες του συστήματός του.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν για τον επιστήμονα Γουλιέλμο Μαρκόνι  και τις εφευρέσεις του από την μουσειοπαιδαγωγό,  τον «ακολουθούν» στην πορεία της ζωής του, ενώ ένα επιδαπέδιο παιχνίδι είναι το «εργαλείο» για να γίνει κατανοητή η σημασία της ασύρματης επικοινωνίας. Στο εικαστικό εργαστήρι κατασκευάζουμε το δικό μας εικαστικό χαρταετό και κάνουμε δοκιμαστικές πτήσεις στην αυλή του μουσείου!

Ελάτε λοιπόν στο Μουσείο και «πετάξτε» μια εβδομάδα πριν το καθιερωμένο πέταγμα του  χαρταετού, την Καθαρά Δευτέρα, σε μια δοκιμαστική «προ-πτήση»!

0068

Σάββατο 5 – Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Ηλικίες:  6-12 ετών ( ώρες:10.30-12 & 12.30-14.00 )

Τα προγράμματα προσφέρονται δωρεάν. Απαιτείται κράτηση.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών
Πρωτέως 25, 14564 Νέα Κηφισιά
210-6201899, 210-6201999
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.