Αρχική ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΤΟ GRAPHIC NOVEL “Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ 1: Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΣΤΟΝ ΓΑΛΙΛΑΙΟ” ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ “Ο ΓΑΤΟΣ ΜΑΟΥΡΙΤΣΙΟ”
Ο κόσμος της Σοφίας

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΤΟ GRAPHIC NOVEL “Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ 1: Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΣΤΟΝ ΓΑΛΙΛΑΙΟ” ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ “Ο ΓΑΤΟΣ ΜΑΟΥΡΙΤΣΙΟ”

από Τaλκ

Ο κόσμος της ΣοφίαςTo Taλκ και το παιδικό βιβλιοπωλείο “Ο γάτος Μαουρίτσιο” προσφέρουν σε ένα τυχερό παιδί το βιβλίο των Εκδόσεων Μεταίχμιο/Αλεξάνδρεια Ο κόσμος της Σοφίας 1: Η φιλοσοφία από τον Σωκράτη στον Γαλιλαίο. Οι Vincent Zabus και . Nicoby με αυτό το χιουμοριστικό κόμικ επαναδημιουργούν το φιλοσοφικό μυθιστόρημα του Jostein Gaarder, ένα διαχρονικό έργο που έχει κατακτήσει δεκάδες εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό, κάντε like στις σελίδες του Τaλκ και του Γάτου Μαουρίτσιο στο Facebook εδώ και εδώ αντίστοιχα, εφόσον το χρησιμοποιείτε, και συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.

[ninja_forms id=1285]

Ο διαγωνισμός θα λήξει την Κυριακή 27.11.2022 στις 12 το βράδυ και η σχετική με αυτόν κλήρωση θα διεξαχθεί στα γραφεία του Τaλκ. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά ή με email. Η παραλαβή του βιβλίου γίνεται από το βιβλιοπωλείο Ο Γάτος Μαουρίτσιο, ενώ αν κάποιος από τους νικητές είναι από την επαρχία, το βιβλίο θα του αποσταλεί ταχυδρομικά.«Ποια είσαι;» Μια μέρα η Σοφία λαμβάνει ένα γράμμα με αυτή την ενδιαφέρουσα ερώτηση. Έπειτα έρχεται κι ένα δεύτερο: «Πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος;» Από ερώτηση σε ερώτηση και από έκπληξη σε έκπληξη, το νεαρό κορίτσι ωθείται σε μια περιπέτεια όπου ανακαλύπτει τις βασικές μορφές της δυτικής φιλοσοφίας, αλλά κυρίως τον εαυτό της!

To 1991 κυκλοφόρησε ένα μυθιστόρημα, το Sofies verden, Ο κόσμος της Σοφίας, του Νορβηγού Jostein Gaarder, και έγινε σπάνιο παγκόσμιο φαινόμενο. Μεταφράστηκε σε 54 γλώσσες και έφτασε τα 40 εκατομμύρια αντίτυπα σε πωλήσεις. Αυτό το «μυθιστόρημα φιλοσοφικής μάθησης» σημάδεψε αναμφίβολα πολλές γενιές.

Η τεράστια δύναμή του έγκειται στο γεγονός ότι, διαβάζοντάς το, καθένας από εμάς έχει πρόσβαση και μπορεί να κατανοήσει ένα ευρύ φάσμα φιλοσοφικών προσεγγίσεων, ακόμα και των πιο περίπλοκων. Και τώρα, τι ευτυχής συγκυρία! Το κόμικ γίνεται κι αυτό ένα μέσο για να μυηθεί κανείς σε κόσμους που θεωρούμε απρόσιτους. Έτσι, για παράδειγμα, ο Πλατωνικός μύθος του σπηλαίου γίνεται απόλυτα κατανοητός, ενώ καθίσταται προφανής η σχέση μορφής και ύλης στον Αριστοτέλη.Τριάντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρωτότυπου βιβλίου, η μεταφορά του σε κόμικ είναι η τέλεια ευκαιρία για να ανακαλύψουν οι αναγνώστες και οι αναγνώστριες της εποχής μας όλες τις σημαντικές φιλοσοφικές ιδέες από τον αρχαίο κόσμο μέχρι σήμερα, χάρη σε μια Σοφία (εκδοχή-2022), που επικοινωνεί μέσω των κοινωνικών δικτύων, καταπολεμά τον μισογυνισμό και αγωνίζεται ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Όσοι και όσες είχαν διαβάσει τον Κόσμο της Σοφίας στην εφηβεία τους (όπως οι συγγραφείς και οι επιμελητές αυτής της εικονογραφημένης έκδοσης), θα χαρούν που θα ανακαλύψουν ξανά τις φιλοσοφικές του περιπέτειες σε αυτή τη νέα μορφή… και ίσως θελήσουν να τις μοιραστούν με τις γενιές των επερχόμενων ενηλίκων.

Εκδόσεις Μεταίχμιο/Αλεξάνδρεια
Graphic novels
Ηλικία 10+
Συγγραφέας: Jostein Gaarder
Μετάφραση: Στέλα Ζουμπουλάκη
Εικονογράφηση: Vincent Zabus, . Nicoby
Διασκευή: Vincent Zabus, . Nicoby

Ο Γάτος Μαουρίτσιο ανοίγει την πόρτα στον μαγικό κόσμο των ιστοριών και ενθαρρύνει παιδιά και μεγάλους να αφεθούν στη φυσική τους περιέργεια και να αναζητήσουν νέες αγαπημένες ιστορίες. Οργανώνει εργαστήρια, δράσεις και συναντήσεις με συγγραφείς, εικονογράφους και δημιουργούς για να δείξει πώς οι ιστορίες, η τέχνη και το παιχνίδι αλληλεπιδρούν και να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους σε σχέση με το βιβλίο και τα οφέλη της ανάγνωσης. Μεταδίδει την όρεξη και διάθεση για διάβασμα μέσα από μεγαλόφωνες αναγνώσεις που επιτρέπουν στα παιδιά να συμμετέχουν με όλες τις αισθήσεις τους. Δημιουργεί νέους αναγνώστες φιλοξενώντας τους σε έναν φιλικό χώρο όπου μπορούν να βρουν μια αναπαυτική γωνιά και με την ησυχία τους να ανακαλύψουν νέους κόσμους. Αναπτύσσει σχέσεις εμπιστοσύνης με γονείς και παιδιά ακούγοντας τις ανάγκες τους με γνήσιο ενδιαφέρον και καλοσύνη ώστε να δημιουργήσει το τέλειο ταίριασμα παιδιού και βιβλίου. Φροντίζει να ενημερώνεται για τον χώρο του βιβλίου και αφιερώνει χρόνο να διαβάζει τα καινούργια βιβλία που κυκλοφορούν για να δημιουργήσει δικά του νέα αγαπημένα και να κάνει ιδανικές βιβλιοπροτάσεις στους μικρούς φίλους του. Με φροντίδα και παιχνιδιάρικη διάθεση δίνει πάντα τον πιο δημιουργικό του εαυτό ώστε η επαφή των παιδιών με τα βιβλία να είναι πάντα μια ευχάριστη έκπληξη και μεγάλη γιορτή

Παιδικό βιβλιοπωλείο “Ο Γάτος Μαουρίτσιο”
​Ευφρονίου 10-12, 11634, Αθήνα
Τηλ: 211 182 4881


Όροι και προϋποθέσεις διαγωνισμού

  1. Η ΤΑΛΚ ΕΚΔΟΤΙΚΗ-ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ (εφεξής «Διοργανώτρια Εταιρεία») και το παιδικό βιβλιοπωλείο “Ο γάτος Μαουρίτσιο” διεξάγουν διαγωνισμό και προσφέρουν σε έναν τυχερό νικητή το βιβλίο “Ο κόσμος της Σοφίας 1: Η φιλοσοφία από τον Σωκράτη στον Γαλιλαίο“.
  2. Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών, πλην των ιδιοκτητών και των εργαζομένων στη Διοργανώτρια Εταιρεία, καθώς και των συζύγων και συγγενών τους Α’ και Β΄ βαθμού, που θα αποστείλει τη συμμετοχή του μέσω της αντίστοιχης φόρμας.
  3. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή τους, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν τα πλήρη και ακριβή τους στοιχεία μέσω της συμπλήρωσης της ειδικής φόρμας που βρίσκεται στην ιστοσελίδα μας. Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μόνο μια φορά στον διαγωνισμό. Περισσότερες υποβολές συμμετοχής με το ίδιο όνομα ή/και το ίδιο e-mail δε θα ληφθούν υπόψη και ο διαγωνιζόμενος αυτόματα αποκλείεται από τον διαγωνισμό. 
  4. Ο διαγωνισμός λήγει στις 12 το βράδυ της Κυριακής 27.11.2022. Διευκρινίζεται ρητά ότι, μετά την πάροδο της ημερομηνίας λήξης του διαγωνισμού, καμία συμμετοχή δε θα γίνεται δεκτή. 
  5. Η σχετική με το Διαγωνισμό κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Διοργανώτριας Εταιρείας την επόμενη ημέρα, μέσω του ηλεκτρονικού προγράμματος τυχαίας επιλογής αριθμών, που βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.randomizer.org, με χρήση σχετικού αρχείου στο οποίο θα περιληφθούν τα ονόματα των συμμετεχόντων, παρουσία του νομίμου εκπροσώπου της Διοργανώτριας Εταιρείας ή ειδικού προς τούτο εντεταλμένου της. Ο κάθε συμμετέχων φέρει έναν μοναδικό αύξοντα αριθμό, που λαμβάνει αυτόματα μετά την υποβολή της συμμετοχής του. Θα κληρωθεί 1 νικητής και 1 αναπληρωματικός νικητής.
  6. Mετά την κλήρωση οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα για το δώρο που κέρδισαν με τηλεφωνική κλήση ή αποστολή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχουν δηλώσει. Κατά την παραπάνω επικοινωνία θα ζητούνται από τον νικητή τα πλήρη στοιχεία του (ονοματεπώνυμο, πλήρης διεύθυνση, κ.λ.π.) προκειμένου να μπορεί να διαπιστωθεί η ταυτοπροσωπία κατά την παραλαβή του δώρου του, με την προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας. Αν διαπιστωθεί ότι κάποιος νικητής έχει δώσει μη έγκυρα στοιχεία, ή ότι η συμμετοχή του δεν πληροί κάποιον από τους όρους του παρόντος, το δώρο θα μεταβιβαστεί σε αναπληρωματικό νικητή. Επίσης, το δώρο θα μεταβιβαστεί σε αναπληρωματικό νικητή σε περίπτωση αδυναμίας της Διοργανώτριας Εταιρείας να επικοινωνήσει με τον νικητή μετά δύο ημέρες από τη διεξαγωγή της κλήρωσης. Αμέσως μετά την ανάδειξη των νικητών οι συμμετοχές διαγράφονται. 
  7. Οι συμμετέχοντες συναινούν στη δημοσίευση του ονόματός τους στην ιστοσελίδα του Τaλκ εφόσον είναι μεταξύ των νικητών. 
  8. Οι νικητές αναλαμβάνουν αποκλειστικά την ευθύνη και τον έγκαιρο προγραμματισμό για τη διευθέτηση των λεπτομερειών χρήσης των δώρων τους. Οι νικητές θα παραλάβουν το βιβλίο από το βιβλιοπωλείο “Ο γάτος Μαουρίτσιο”, ή, αν είναι από την επαρχία, ταχυδρομικά. Η Διοργανώτρια Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να διαθέσει κατά τη διακριτική της ευχέρεια δώρα που δεν αναζητήθηκαν και/ή δεν παραλήφθηκαν έγκαιρα από τους νικητές, σύμφωνα με τις παραπάνω διαδικασίες και προϋποθέσεις, οπότε και απαλλάσσεται από κάθε υποχρέωση απέναντι στους αντίστοιχους νικητές. 
  9. Ρητώς αναφέρεται ότι τα δώρα του διαγωνισμού είναι προσωπικά και δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας. Η Διοργανώτρια Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να διαφοροποιήσει τους όρους της παρούσας προκήρυξης, ενημερώνοντας εγκαίρως το κοινό, μέσω της ιστοσελίδας της. 
  10. Η συμμετοχή στην κλήρωση συνιστά ρητή και ανεπιφύλακτη συναίνεση και αποδοχή όλων ανεξαιρέτως των όρων του διαγωνισμού εκ μέρους του συμμετέχοντος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.