ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ “ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”: WEBINAR ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ από Τaλκ 26 Σεπτεμβρίου, 2022 από Τaλκ 26 Σεπτεμβρίου, 2022 0 Η Ελλάδα δυστυχώς κατέχει μια αρνητική πρωτιά στην Ευρώπη, αυτή της παιδικής παχυσαρκίας. Η επιρροή της σύγχρονης πραγματικότητας πάνω στη διατροφή μας είναι αμείλικτη. Ωστόσο, οι περισσότεροι νέοι γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν πλέον διαπιστώσει το πρόβλημα και προσπαθούν μεθοδικά να δημιουργήσουν τις καλύτερες δυνατές βάσεις για να βελτιώσουν τις διατροφικές συνήθειες για τα παιδιά αλλά και για την ίδια την οικογένεια. Το βιβλίο Περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη: Συνταγές για μικρά χεράκια που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ είναι ένας παιγνιώδης και βιωματικός τρόπος για να γνωρίσει, να αγαπήσει και να εδραιώσει το παιδί καλύτερες διατροφικές συνήθειες σήμερα. Η Ελένη Κατσούλη, εκπαιδευτικός, μητέρα αλλά και food blogger, δημιούργησε έναν ήρωα πρότυπο για τα παιδιά και ένα βιβλίο συνταγών αποκλειστικά για εκείνα. Με αφορμή την επιστροφή στα θρανία και την έννοια για την καθημερινή διατροφή στον χώρο του σχολείου, αλλά και το πρωτότυπο αυτό βιβλίο συνταγών, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και το ιστολόγιο Little Hands σας προσκαλούν σε μια διαδικτυακή συζήτηση που αφορά τη συνεισφορά των ίδιων των γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών στην ενίσχυση και τη διαμόρφωση ενός καλύτερου διατροφικού αύριο για τα παιδιά μας. Ελάτε να συζητήσουμε:για το ποιες είναι οι διατροφικές συνήθειες των παιδιών στη σύγχρονη πραγματικότητα και τι έχει συμβάλει σε αυτό για τον ρόλο του γονέα στην επίτευξη μιας πιο υγιούς προσέγγισης γύρω από τη διατροφή μέσα από τη δική του στάση αλλά και τη σχέση του με το παιδί για το πώς το σχολείο μπορεί να βοηθήσει/στηρίξει το παιδί και την οικογένεια στα θέματα διατροφής για το πόσο σημαντική είναι η συνεργασία σχολείου και οικογένειας και πώς θα την επιτύχουμε το «πώς» και το «γιατί» να βάλουμε το παιδί στην κουζίνα. Όσοι παρακολουθήσετε τη διαδικτυακή μας συζήτηση θα φύγετε γνωρίζοντας: tips που μπορείτε να εφαρμόσετε στην καθημερινότητά σας εύκολες προτάσεις για θρεπτικά σνακ πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο ώστε να φέρει αποτελέσματα πώς μπορούμε να προσκαλέσουμε το παιδί να συμμετάσχει στην κουζίνα πώς θα διαχειριστούμε τους αρνητικούς εξωτερικούς παράγοντες.Εισηγήτριες: Ιωάννα Αγγουράκη, Διαιτολόγος MSc με ειδίκευση σε βρέφη και νήπια Ελένη Κατσούλη, εκπαιδευτικός, kids food blogger, συγγραφέας του βιβλίου Περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη Το webinar θα πραγματοποιηθεί ζωντανά μέσω της πλατφόρμας Zoom. Meeting ID: 819 9562 5210 Passcode: 436752 διατροφήδιατροφικές συνήθειεςΕκδόσεις ΜεταίχμιοΕλένη Κατσούλη΄ΜεταίχμιοΠεριπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο O ΗΛΙΑΣ, Ο ΠΡΩΤΟΣ ΓΑΤΟΣ ΧΟΡΕΥΤΗΣ, ΚΛΕΙΝΕΙ ΦΕΤΟΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΒΑΤΟΝ Επόμενο άρθρο ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: ΤΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΥΓΙΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Fakeless-Ψηφιακός αλφαβητισμός στους νέους στην Ελλάδα, στο Goethe-Institut Athen Παιδιά και ψυχική ενδυνάμωση: Webinar για γονείς και εκπαιδευτικούς Το κυνήγι της τελειότητας. Πώς θα νιώσουμε ικανοποίηση και χαρά με τις ατέλειές μας: Webinar για ενήλικες από το Τaλκ και τις Εκδόσεις Μεταίχμιο «Μουσικά ερεθίσματα για βρέφη» από τη Μάρω Θεοδωράκη στον ΙΑΝΟ «Εγώ και οι άλλοι: Μαθαίνω να βάζω όρια»: Webinar για γονείς και εκπαιδευτικούς Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας: Αγαπώντας ένα παρεξηγημένο αντικείμενο μέσα από τη λογοτεχνία