Αρχική ΝΕΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΡΙΧΡΟΝΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΠΙ 11 ΗΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΡΙΧΡΟΝΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΠΙ 11 ΗΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ

από Τaλκ

Τον τραγικό θάνατο ενός τρίχρονου κοριτσιού, το οποίο νοσηλευόταν από τη Μεγάλη Τρίτη στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου με πρήξιμο στον αστράγαλο, πόνο στο χέρι και δέκατα και μεταφέρθηκε το Σάββατο στο Ιπποκράτειο, όπου και τελικά μέσα σε 2,5 ώρες κατέληξε, ερευνούν ενδελεχώς οι αρχές, από κοινού με την οικογένεια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο θάνατος του τρίχρονου κοριτσιού οφείλεται σε ανακοπή καρδιάς. Έχει πραγματοποιηθεί η νεκροψία-νεκροτομή, όπου διαπιστώθηκε ανεπάρκεια σε ζωτικά όργανα. Για να βγει το τελικό πόρισμα αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών και κυτταρολογικών εξετάσεων, που πιθανόν δεν θα είναι έτοιμες σήμερα. Το παιδί είχε νοσήσει από κορονοϊό δυο μήνες πριν.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Διαλυνάς καταγγέλλει σοβαρές ιατρικές παραλείψεις στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύτηκε το παιδί και υποστηρίζει ότι επί έντεκα ημέρες οι γιατροί δεν είχαν καταλήξει σε διάγνωση. Όπως μάλιστα υποστηρίζει, δεν έχει παραδοθεί ακόμα το ενημερωτικό σημείωμα από το πρώτο νοσοκομείο για την πορεία της νοσηλείας του παιδιού στην ιατροδικαστή.

«Νοσηλευόταν ήδη 10 μέρες στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Δεν ολοκληρώθηκε η διερεύνηση, δυστυχώς επιδεινώθηκε και κατέληξε. Σήμερα που έγινε η διαδικασία της νεκροτομής, δεν βρέθηκε σαφής αιτία θανάτου. Περιμένουμε κι εμείς τη διερεύνηση, να ολοκληρωθούν τα εργαστηριακά και αν μπορέσουμε, να καταλήξουμε κάπου», δήλωσε με τη σειρά της η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, Κατερίνα Αποστολίδου. Η ίδια είπε ότι διαπιστώθηκε πνευμονικό και εγκεφαλικό οίδημα στο άτυχο παιδάκι. «Αναμενόμενο βέβαια γιατί είχε μπει σε ανεπάρκεια οργάνων. Ήταν σε βαριά κατάσταση. Αναμενόμενα ευρήματα, αλλά δεν έχουμε ακόμη αιτία θανάτου».  Ερωτηθείσα για την νόσο Kawasaki ή για κάποιο σύνδρομο post covid, η κ. Αποστολίδου σημείωσε ότι αυτές ήταν οι δύο τελευταίες πιθανές διαγνώσεις. «Από το ιστορικό που πήρα έμοιαζε και με Kawasaki», τόνισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης έχει διατάξει έρευνα για τις συνθήκες νοσηλείας και θανάτου του παιδιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.