Αρχική HOT Σπιτικό παγωτό μπανάνα μπισκότο
παγωτό μπανάνα μπισκότο

Σπιτικό παγωτό μπανάνα μπισκότο

από Μαρία Γριζά

Το παγωτό αποτελεί το αγαπημένο γλύκισμα των παιδιών, όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και όλο το χρόνο. Πόσοι άλλωστε από εμάς δεν είχαμε ευχηθεί όταν ήμασταν μικροί να μπορούσαμε να τρώμε παγωτό και μέσα στον χειμώνα; Το παγωτό, λοιπόν, τώρα που ανοίγει ο καιρός, αποτελεί για πολλούς μια καθημερινή συνήθεια, μια νότα δροσιάς… Παρακάτω σας έχουμε την πιο απολαυστική συνταγή για σπιτικό παγωτό μπανάνα μπισκότο!

παγωτό μπανάνα μπισκότο

Σπιτικό παγωτό μπανάνα μπισκότο

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

1 πακέτο μπισκότα, τύπου πτι μπερ
1 γάλα ζαχαρούχο
1 βανιλίνη ή εκχύλισμα βανίλιας
2 μπανάνες
8 μπισκότα γεμιστά
1 συσκευασία σταγόνες κουβερτούρας
500 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες, τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα, αφήνοντας κενό ανάμεσά τους, και τις βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον τρεις ώρες. Καλύπτουμε με μεμβράνη ένα μεγάλο πυρέξ (ή δύο μικρότερα) και τοποθετούμε τα πτι μπερ ως βάση. Σε μπολ αδειάζουμε τις σταγόνες κουβερτούρας, θρυμματίζουμε τα γεμιστά μπισκότα και αναμειγνύουμε. Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να φτιάξουμε μια απαλή σαντιγί. Προσοχή, δεν θέλουμε τη σαντιγί σφιχτή, καθώς θα μας χαλάσει το αποτέλεσμα. Μόλις σχηματιστούν ελαφρές κορυφές, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε για περίπου ένα λεπτό. Βγάζουμε τις μπανάνες από την κατάψυξη, τις τοποθετούμε παγωμένες μέσα στο μούλτι, τις κόβουμε μέχρι να γίνουν μικροί σβόλοι και τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σαντιγί, μαζί με τις σταγόνες κουβερτούρας και τα θρυμματισμένα μπισκότα. Με τη βοήθεια μιας μαρίζ, ανακατεύουμε με αργές κυκλικές κινήσεις, ώστε να μη χάσουμε τον όγκο της σαντιγί και ταυτόχρονα να απλώσουν τα υλικά σε όλο το μείγμα, που πρέπει να είναι μαστιχωτό. Έπειτα, το ρίχνουμε στο πυρέξ με τα πτι μπερ και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα του πακέτου. Τοποθετούμε το πυρέξ στην κατάψυξη για τουλάχιστον δώδεκα ώρες. Πριν καταναλώσουμε το παγωτό μπανάνα μπισκότο, το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Η Μαρία Γριζά είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Δεν μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά και ιδιαίτερα στη σοκολάτα. Είναι επίσης συνδημιουργός των dish_makers! Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το dish_makers στο Instagram! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.