HOTΣΥΝΤΑΓΕΣ Φακές: Η πιο νόστιμη συνταγή που θα λατρέψετε ακόμα κι αν δεν τις τρώτε από Μαρία Γριζά 10 Μαρτίου, 2021 από Μαρία Γριζά 10 Μαρτίου, 2021 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 1 Ακόμη κι αν έχουν περάσει μόνο λίγα χρόνια από τότε που ήμουν παιδί, στο άκουσμα των παρακάτω λέξεων «Σήηημερααα έχουμε φακέεες!» ο οργανισμός μου αντιδρά το ίδιο. Ναι, θα το πω, οι φακές αποτελούν το αγαπημένο μου πιάτο! Για τον λόγο αυτό, παρακάτω θα βρεις την πιο λαχταριστή συνταγή που θα μπορούσες ποτέ να δοκιμάσεις. Σήμερα, λοιπόν, έχουμε φακές κι ακόμη κι αν δεν τις τρως, με την παρακάτω συνταγή θα τις λατρέψεις! Σημειώνω πως είναι και νηστίσιμη! Φακές Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 125 γραμ. φακές 1 κ.σ. ρύζι καρολίνα 1/2 φλ. ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο 250 γραμ. κουτάκι πουμαρό 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας 1 δαφνόφυλλα βαλσαμικό ξύδι αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Ξεπλένουμε πρώτα τις φακές με μπόλικο νερό για 5 λεπτά, ώστε να φύγουν τυχόν πετραδάκια ή μικρές βρωμίτσες που μπορεί να υπάρχουν και τις στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές από το συνολικό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3'. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις αυτό πάρει χρώμα από το ελαιόλαδο, ρίχνουμε ένα κουταλάκι πελτέ και το τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις φακές, την ντομάτα, το δαφνόφυλλο, το νερό και το υπόλοιπο λάδι. Στο σημείο αυτό σκεπάζουμε το φαγητό και βράζουμε για περίπου 25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά για να χυλώσουν τα υλικά. Είναι πολύ σημαντικό να κοιτάμε τακτικά το φαγητό για να είμαστε σίγουροι πως έχει νερό και δεν θα μας καεί. Μόλις οι φακές μας έχουν μαλακώσει και ετοιμαζόμαστε να τις βγάλουμε από το μάτι, ρίχνουμε το ρύζι και προσθέτουμε το διπλάσιο νερό σε σχέση με το ρύζι που ρίξαμε. Αφήνουμε το ρύζι να βράσει, πάντα σε χαμηλή φωτιά, και μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρουμε. Σε περίπτωση που θέλετε οι φακές σας να είναι καλά χυλωμένες, αφήστε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι μέχρι αυτό να κρυώσει. Σερβίρετε τες με βαλσαμικό ξίδι καθώς έτσι θα γίνουν πιο γευστικές. Καλή μας όρεξη! Η Μαρία Γριζά είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Δεν μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά και ιδιαίτερα στη σοκολάτα. Είναι επίσης συνδημιουργός των dish_makers! Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το dish_makers στο Instagram! 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΞΕΡΩ ΝΑ ΛΕΩ ΟΧΙ” ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΡΑΣΙΔΑΚΗ Επόμενο άρθρο ONASSIS SEXUALITY EDUCATION DAY ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από πού αντλούν τις σούπερ δυνάμεις τους οι παιδαγωγοί προσχολικής ηλικίας; The Meet Market #EasterEdition στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων Τέμπη: Ανοιχτή η υπόθεση για περαιτέρω έρευνα από το Ευρωκοινοβούλιo Ταξίδι με παιδιά Εξερευνώντας τα μυστικά του εγκεφάλου Αγάπη, πάνω από όλα