Αρχική ΝΕΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ. ANOIXTA TA ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ. ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ CLICK AWAY

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ. ANOIXTA TA ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ. ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ CLICK AWAY

από Τaλκ

Κλειστό παραμένει όλο το λιανεμπόριο στη χώρα, εκτός από τα βιβλιοπωλεία, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Επειδή οι εταιρείες ταχυμεταφορών έχουν φτάσει σε οριακό σημείο, από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου και έως τις 7 Ιανουαρίου επιτρέπεται, κατ’ εξαίρεση, η μετακίνηση των πολιτών για την παραλαβή των παραγγελιών τους από φυσικά καταστήματα, δηλαδή το λεγόμενο click away. Το δεύτερο μέτρο που ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας είναι το άνοιγμα των κομμωτηρίων από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου σε όλη τη χώρα. Στα εν λόγω καταστήματα δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας με διευρυμένο ωράριο: 07:00 – 21:00. Η προσέλευση θα γίνεται αποκλειστικά με ραντεβού για να αποφευχθεί η πιθανότητα συγχρωτισμού, αλλά και η τήρηση των μέτρων. Θα λειτουργήσουν, επίσης, και τα ΚΤΕΟ.

Οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν με click away θα νοούνται ως κλειστές και θα λαμβάνουν τις διευκολύνσεις που έχουν προβλεφθεί για τις ανάγκες της πανδημίας. Η λειτουργία του προϋποθέτει την αυστηρή τήρηση των κανόνων. Εάν παρατηρηθούν εικόνες συνωστισμού και δεν τηρηθούν τα μέτρα, η λειτουργία θα αποσυρθεί. Ως προς τη διαδικασία που θα χρησιμοποιείται το click away, ο πελάτης θα κάνει την παραγγελία είτε μέσα από το e-shop και ηλεκτρονική πληρωμή, είτε με τηλεφωνική παραγγελία και θα κάνει πληρωμή με POS έξω από το κατάστημα. Το click away αφορά σε καταστήματα με είσοδο στον δρόμο και όχι κλειστά καταστήματα – τύπου Mall.

Επιπλέον, η απαγόρευση μετακινήσεων θα εφαρμόζεται πλέον από τις 22:00 το βράδυ μέχρι τις 5:00 το πρωί κι όχι από τις 21:00 το βράδυ, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Την ίδια στιγμή, διατηρείται η αποστολή SMS στο 13033 για τις αναγκαίες μετακινήσεις. Σημειώνεται ότι για μετακινήσεις που σχετίζονται με το click away, τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία τα οποία θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα, θα πρέπει να δηλώνεται ο αριθμός 2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.