Αρχική ΝΕΑ 18 ΝΕΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ. ΣΤΑ 2744 ΣΥΝΟΛΙΚΑ. 152 ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

18 ΝΕΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ. ΣΤΑ 2744 ΣΥΝΟΛΙΚΑ. 152 ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

από Τaλκ

ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÇ ÅÍÇÌÅÑÙÓÇ ÃÉÁ ÔÇÍ ÐÏÑÅÉÁ ÔÏÕ ÍÅÏÕ ÊÏÑÏÍÏÚÏÕ, ÁÐÏ ÔÏÍ ÕÖÕÐÏÕÑÃÏ ÐÏËÉÔÉÊÇÓ ÐÑÏÓÔÁÓÉÁÓ ÊÁÉ ÄÉÁ×ÅÉÑÉÓÇÓ ÊÑÉÓÅÙÍ ÍÉÊÏ ×ÁÑÄÁËÉÁ ÊÁÉ ÔÏÍ ÅÊÐÑÏÓÙÐÏ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏÕ ÕÃÅÉÁÓ ÊÁÈÇÃÇÔÇ ÓÙÔÇÑÇ ÔÓÉÏÄÑÁΟ καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς ενημερώνουν και σήμερα για τη σχετική με τον κορονοϊό κατάσταση στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, 18 είναι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες, με τα 12 να αφορούν ευαίσθητες ομάδες και τα 7 εξ αυτών, μάλιστα, στην ίδια οικογένεια. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι πλέον 2744. Από το σύνολο των κρουσμάτων, το 56% είναι άνδρες. Τα 608 κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1378 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νεκροί είναι πλέον 152, 112 άντρες και 40 γυναίκες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93,4 % είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 32 διασωληνωμένοι, 21 άντρες και 11 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 67 έτη, εκ των οποίων το 97% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι, ενώ 88 ασθενείς εξήλθαν από τις ΜΕΘ.

Έχουν διεξαχθεί συνολικά 106.054 τεστ.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας αναφέρθηκε σε ενθαρρυντικά αποτελέσματα από το Χονγκ Κονγκ στην αναζήτηση θεραπείας, ενώ υπογράμμισε ότι, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, οκτώ υποψήφια εμβόλια βρίσκονται στη δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξε μια φυσιολογική χαλάρωση και συνέστησε την προσοχή όλων. «Μην το παίρνουμε στα αστεία», τόνισε, ενώ στη συνέχεια είπε ότι είδε πολύ κόσμο να μην χρησιμοποιεί σωστά τη μάσκα. Επέμεινε στην ανάγκη του πλυσίματος των χεριών και της χρήσης αντισηπτικού, ενώ κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν, όσο είναι εφικτό, τα μέσα μεταφοράς.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τσιόδρας απέκλεισε το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών το προσεχές Σαββατοκύριακο, όταν η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 35 βαθμούς. Ο συγχρωτισμός δεν είναι καλό πράγμα, υπογράμμισε.

«Ομαλά κύλησε η πρώτη ημέρα», είπε ο κ. Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στην β φάση ανοίγματος των καταστημάτων και πρόσθεσε ότι η γενική εικόνα είναι ότι τηρήθηκαν τα μέτρα προφύλαξης. «Από την αρχή της κρίσης ενημερώνουμε για κάθε μέτρο. Έτσι, από τις 18 Μαΐου θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και στην Κρήτη. Η μετακίνηση προς τα νησιά θα επιτραπεί πιθανότατα από τις 25 Μαΐου», συμπλήρωσε. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι είναι σημαντική η τήρηση αποστάσεων, ιδιαίτερα τώρα που, λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών, πολλοί θα επιλέξουν να επισκεφτούν κάποια παραλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.