Αρχική ΝΕΑ 16 ΝΕΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ. ΣΤΑ 2506 ΣΥΝΟΛΙΚΑ

16 ΝΕΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ. ΣΤΑ 2506 ΣΥΝΟΛΙΚΑ

από Τaλκ

ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÇ ÅÍÇÌÅÑÙÓÇ ÃÉÁ ÔÇÍ ÐÏÑÅÉÁ ÔÏÕ ÍÅÏÕ ÊÏÑÏÍÏÚÏÕ, ÁÐÏ ÔÏÍ ÕÖÕÐÏÕÑÃÏ ÐÏËÉÔÉÊÇÓ ÐÑÏÓÔÁÓÉÁÓ ÊÁÉ ÄÉÁ×ÅÉÑÉÓÇÓ ÊÑÉÓÅÙÍ ÍÉÊÏ ×ÁÑÄÁËÉÁ ÊÁÉ ÔÏÍ ÅÊÐÑÏÓÙÐÏ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏÕ ÕÃÅÉÁÓ ÊÁÈÇÃÇÔÇ ÓÙÔÇÑÇ ÔÓÉÏÄÑÁΟ καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς ενημερώνουν για τη σχετική με τον κορονοϊό σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, 16 είναι σήμερα τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι πλέον 2506. Από το σύνολο των κρουσμάτων, το 56% είναι άνδρες. Τα 578 κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1174 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

O κ. Τσιόδρας έκανε αναφορά και σε κλινική στα νότια προάστια, που έλαβε μέτρα μετά το κρούσμα κορονοϊού, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρξει προς το παρόν περαιτέρω εξάπλωση.

Σήμερα, δεν είχαμε κάποιον νέο θάνατο. Οι νεκροί στη χώρα μας παραμένουν 130, 96 άντρες και 34 γυναίκες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 90% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 47 διασωληνωμένοι, 34 άνδρες και 13 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 67 έτη, εκ των οποίων το 89,4 %  έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι, ενώ 63 ασθενείς αποσωληνώθηκαν.

Έχουν διεξαχθεί συνολικά 63.087 τεστ.

Ο κ. Τσιόδρας έκανε αναφορά και στη συζήτηση που γίνεται για την άρση των περιοριστικών μέτρων, λέγοντας ότι δεν γίνεται να μείνουμε εγκλωβισμένοι για πάντα. Πρόσθεσε ότι η αρμόδια επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά για να αποφασίσει για τις τελικές της προτάσεις ενόψει της χαλάρωσης των μέτρων. Σε σχέση με τις μεταλλάξεις του ιού, υπογράμμισε πως γίνονται με βραδείς ρυθμούς, στοιχείο το οποίο είναι θετικό για την μακροχρόνια προστασία από το εμβόλιο, όταν αυτό γίνει διαθέσιμο.

Ο κ. Χαρδαλιάς, με τη σειρά του, τόνισε ότι παρατηρήθηκε μεγάλος αριθμός άσκοπων μετακινήσεων στα δύο μητροπολιτικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και είπε ότι δεν πρέπει να ετοιμάζονται κάποιοι για εκδρομή την Πρωτομαγιά. Η Ελλάδα κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια και προσήλωση και δεν πρέπει να παρεκκλίνει από το στόχο της, συμπλήρωσε και εξήγησε πως δεν θα γίνεται αποδεκτή η μη τήρηση των στοιχειωδών κανόνων υγιεινής.

Όσον αφορά την κλινική Ταξιάρχαι, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα για τα όσα συνέβησαν εκεί και πως ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη. Πρόσθεσε ακόμα ότι προγραμματίζονται οριζόντιοι έλεγχοι σε δομές υγείας (γηροκομεία, δομές φιλοξενίας) για την τήρηση των μέτρων. Συμπλήρωσε ότι η μετακίνηση προς τα Ειρηνοδικεία και Υποθηκοφυλακεία θα γίνεται με τη χρήση του κωδικού Β2 και αποστολή μηνύματος στο 13033 και ότι ελέγχονται όλες οι πτήσεις που φτάνουν από το εξωτερικό.

Δείτε live την ενημέρωση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.