Αρχική ΝΕΑ 1 ΚΑΙ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ (ΠΛΗΝ ΑΥΤΩΝ ΤΗΣ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ)

1 ΚΑΙ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ (ΠΛΗΝ ΑΥΤΩΝ ΤΗΣ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ)

από Τaλκ

thrania_karekles_sxoleio-2-e1546957328422Μέσα στα Σαββατοκύριακο θα κλείσουν όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιο εξόδου από την καραντίνα. Ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στο Μαξίμου με όλους του αρμόδιους και στη συνέχεια θα αποφασιστούν όλα τα επόμενα βήματα που θα γίνουν, εφόσον δεν έχουμε ξανά έξαρση της πανδημίας. Σε τέτοια περίπτωση, προβλέπεται η συστηματική επανεκτίμηση και αναδιαμόρφωση του προγράμματος, με πρώτιστο μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας, ενώ κάποια από τα χρονικά ορόσημα παραμένουν ακόμα ρευστά.

Πάντως, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο ΕΟΔΥ έχει συντάξει ήδη την έκθεσή του και την έχει στείλει στον πρωθυπουργό για την τελική έγκριση. Σημειώνουμε ότι τα στάδια άρσης των μέτρων θα απέχουν μεταξύ τους χρονικά 2 με 3 εβδομάδες, ώστε μετά από κάθε βήμα να υπάρχει αρκετός χρόνος για να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις του στη διάδοση του ιού στην κοινότητα.

Στις 27 Απριλίου, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό θα ανοίξουν υποθηκοφυλακεία, ειρηνοδικεία και πρωτοδικεία.

Στις 4 Μαΐου αναμένεται να απελευθερωθούν πλήρως οι μετακινήσεις σε όλη την Ελλάδα με εξαίρεση τα νησιά, ενώ θα επιτρέπονται οι συναθροίσεις έως δέκα άτομα. Επίσης για την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα επιχειρήσεων, εκτός πολυκαταστημάτων, κάτω από αυστηρούς κανόνες, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και κομμωτήρια.

Όσον αφορά στα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου στις 11 Μαΐου, με το υπουργείο Παιδείας να θέλει οι πανελλαδικές εξετάσεις να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο στα μέσα Ιουλίου.

Την 1η Ιουνίου προτείνεται η επαναλειτουργία του Εφετείου και του Αρείου Πάγου. Τότε έχει προταθεί να ανοίξουν και τα μεγάλα πολυκαταστήματα, με συγκεκριμένους κανόνες που θα ανακοινωθούν εν καιρώ. Παράλληλα βάσει του συγκεκριμένου σχεδίου θα ανοίξουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις μόνο για ατομική άθληση σε ανοιχτό χώρο και με κανόνες. Την ίδια ημερομηνία πιθανόν θα ανοίξουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, ενώ θα υπάρξει επιστροφή στα θρανία για μαθητές των υπόλοιπων τάξεων του Λυκείου, αλλά και των τριών του Γυμνασίου.

Στις 15 Ιουνίου προτείνεται άνοιγμα υπολοίπων δημοσίων υπηρεσιών, αλλά και παιδότοπων, πάρκων αναψυχής, θεματικών πάρκων. Επίσης αναμένεται τότε να ανοίξουν και οι υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι εκδηλώσεων και χώροι φεστιβάλ. Για την ίδια ημερομηνία, η εισήγηση είναι να ανοίξουν τα καταλύματα διακοπών μικρού μεγέθους, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και οι χώροι κατασκήνωσης, καθώς και οι επιχειρήσεις εστίασης με κανόνες φυσικά π.χ. τα τραπεζοκαθίσματα θα πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον ενάμισι μέτρο σε ανοιχτούς χώρους και 2 μέτρα σε κλειστούς.

Στις 15 Ιουνίου αναμένεται η επιστροφή στα σχολεία των μαθητών του δημοτικού, με επέκταση της σχολικής χρονιάς κατά τρεις εβδομάδες. Τότε αναμένεται και η επιστροφή των φοιτητών στα πανεπιστήμια, για την εξεταστική περίοδο. Στο μεταξύ, μαθητές με υποκείμενα νοσήματα θα μείνουν στα σπίτια τους και θα παρακολουθούν από εκεί τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Στις 29 Ιουνίου προτείνεται να ανοίξουν οι επιχειρήσεις διασκέδασης και ψυχαγωγίας όπως μπαρ, κινηματογράφοι και νυχτερινά κέντρα με ειδικούς κανόνες και μέγιστο αριθμό επισκεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο. Το ίδιο διάστημα σχεδιάζεται να ξεκινήσει και η λειτουργία των ξενοδοχείων με όριο πληρότητας.

Τέλος εξετάζεται και η περίπτωση διαβατηρίου αντισωμάτων για ασθενείς με αντισώματα για να μπορούν να ταξιδεύουν πιο εύκολα, μια ιδέα που έχει πέσει και στη Γαλλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.