Αρχική ΝΕΑ 27 ΝΕΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ. ΣΤΑ 2490 ΣΥΝΟΛΙΚΑ. 130 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

27 ΝΕΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ. ΣΤΑ 2490 ΣΥΝΟΛΙΚΑ. 130 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

από Τaλκ

ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÇ ÅÍÇÌÅÑÙÓÇ ÃÉÁ ÔÇÍ ÐÏÑÅÉÁ ÔÏÕ ÍÅÏÕ ÊÏÑÏÍÏÚÏÕ, ÁÐÏ ÔÏÍ ÕÖÕÐÏÕÑÃÏ ÐÏËÉÔÉÊÇÓ ÐÑÏÓÔÁÓÉÁÓ ÊÁÉ ÄÉÁ×ÅÉÑÉÓÇÓ ÊÑÉÓÅÙÍ ÍÉÊÏ ×ÁÑÄÁËÉÁ ÊÁÉ ÔÏÍ ÅÊÐÑÏÓÙÐÏ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏÕ ÕÃÅÉÁÓ ÊÁÈÇÃÇÔÇ ÓÙÔÇÑÇ ÔÓÉÏÄÑÁΟ καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς ενημερώνουν για τη σχετική με τον κορονοϊό σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, 27 είναι σήμερα τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι πλέον 2490. Από το σύνολο των κρουσμάτων, το 56% είναι άνδρες. Τα 580 κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1160 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Μετά τους 5 σημερινούς θανάτους, οι νεκροί έφτασαν τους 130, 96 άντρες και 34 γυναίκες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 90% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 48 διασωληνωμένοι, 35 άνδρες και 3 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 67 έτη, εκ των οποίων το 88 %  έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι, ενώ 60 ασθενείς αποσωληνώθηκαν.

Έχουν διεξαχθεί συνολικά 61.407 τεστ.

Σχετικά με τη μονάδα υγείας στο Περιστέρι ο κ. Τσιόδρας σημειώσει πως πρόκειται για σημαντικό ζήτημα. Τρεις ασθενείς της κλινικής κατέληξαν και αρκετοί άλλοι βρέθηκαν  θετικοί στον ιό. Μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς των ασθενών σε νοσοκομεία υπήρξαν αυστηρά μέτρα. Και οι 17 εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί στον ιό βρίσκονται σε καραντίνα και σε απομόνωση. «Όλοι οι ασθενείς και οι συνεργαζόμενοι γιατροί έχουν ενημερωθεί. Ο ΕΟΔΥ έχει εξοπλίσει με ιατρικό εξοπλισμό τη συγκεκριμένη μονάδα υγείας. Θα γίνεται επανέλεγχος ανά 2-3 μέρες. Ακόμη δόθηκαν φάρμακα προφυλακτικής αγωγής. Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους», είπε ακόμη ο καθηγητής.

Ο λοιμωξιολόγος έκανε ειδική αναφορά στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, υποστηρίζοντας ότι οι καρδιοπαθείς, οι χρόνια αναπνευστικά άρρωστοι (πλην των πασχόντων από άσθμα), τα άτομα με διαβήτη, οι νεφροπαθείς και οι υπερτασικοί που έχουν κοροναϊό κινδυνεύουν περισσότερο να χάσουν τη ζωή τους.

Σε καραντίνα τέθηκαν 121 επαφές κρουσμάτων κορονοϊού από την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, όπως δήλωσε πριν από λίγο ο Νίκος Χαρδαλιάς. Επίσης σε κατ’ όικον εγκλεισμό τέθηκαν 39 γιατροί της μονάδας.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε επίσης πως όλα τα δείγματα που ελήφθησαν από την κλινική Κασταλία στο Ελληνικό ήταν αρνητικά.

Τα μέτρα που ισχύουν για όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας, εν μέσω της πανδημίας, επανέλαβε ο Νίκος Χαρδαλιάς, με αφορμή το Ραμαζάνι. Οι Μουσουλμάνοι στη χώρα μας θα προσευχηθούν από το σπίτι, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, και πρόσθεσε ότι τα τζαμιά θα είναι κλειστά για το κοινό.

Προειδοποίηση ενόψει του τριημέρου της Πρωτομαγιάς έκανε ακόμα ο υφυπουργός, σημειώνοντας πως τα μέτρα είναι σε ισχύ μέχρι τις 4 Μαΐου και ότι δεν υπάρχει χώρος για χαλάρωση. «Πλέον συζητάμε για την επόμενη φάση των μέτρων, ωστόσο πρέπει να μείνουμε σε επαγρύπνηση. Εάν βγούμε από το σπίτι θα πρέπει να το κάνουμε με προσοχή. Η έξοδος από το σπίτι γίνεται για συγκεκριμένους λόγους», είπε και τόνισε πως «τα μέτρα παραμένουν σε ισχύ έως τις 4 Μαΐου».

Η άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς παρατείνεται μέχρι τις 10 Μαΐου.

Δείτε live την ενημέρωση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.