Αρχική ΝΕΑ 15 ΝΕΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ. ΣΤΑ 2207 ΣΥΝΟΛΙΚΑ. 105 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ.

15 ΝΕΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ. ΣΤΑ 2207 ΣΥΝΟΛΙΚΑ. 105 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ.

από Τaλκ

ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÇ ÅÍÇÌÅÑÙÓÇ ÃÉÁ ÔÇÍ ÐÏÑÅÉÁ ÔÏÕ ÍÅÏÕ ÊÏÑÏÍÏÚÏÕ, ÁÐÏ ÔÏÍ ÕÖÕÐÏÕÑÃÏ ÐÏËÉÔÉÊÇÓ ÐÑÏÓÔÁÓÉÁÓ ÊÁÉ ÄÉÁ×ÅÉÑÉÓÇÓ ÊÑÉÓÅÙÍ ÍÉÊÏ ×ÁÑÄÁËÉÁ ÊÁÉ ÔÏÍ ÅÊÐÑÏÓÙÐÏ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏÕ ÕÃÅÉÁÓ ÊÁÈÇÃÇÔÇ ÓÙÔÇÑÇ ÔÓÉÏÄÑÁΟ καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρας και ο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ενημερώνουν όπως κάθε μέρα για τη σχετική με τον κορονοϊό κατάσταση στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, 15 είναι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι 2207 Από το σύνολο των κρουσμάτων το 56,2% είναι άνδρες, ενώ τα 569 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 921 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Οι νεκροί είναι πλέον 105, με διάμεση ηλικία τα 73 έτη. To 89,5% είχε υποκείμενο νόσημα ή μεγάλη ηλικία. Οι 29 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 69 διασωληνωμένοι, 56 άνδρες και 13 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 68 έτη, εκ των οποίων το 83%  έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι, ενώ 33 ασθενείς αποσωληνώθηκαν.

“Δεν είμαστε ακόμη σε φάση να ανοίξουμε την “πόρτα” στις ευπαθείς ομάδες”, είπε ο κ. Τσιόδρας. “Θα έρθει και αυτή η στιγμή σύντομα. Δεν πρέπει να μας τρομάζει αυτό που περνάμε, θα το ξεπεράσουμε, θα το νικήσουμε. Είμαστε παράδειγμα σαν χώρα”.

“Η πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε έχει αλλάξει τα πάντα γύρω μας. Οι 9 στους 10 δηλώνουν ότι θα γιορτάσουν με βάση τους κανόνες που επιβάλλουν οι συνθήκες. Τους ευχαριστούμε και τους ευγνωμονούμε”, είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Επανέλαβε ότι θα είναι κλειστές οι εκκλησίες για τους πιστούς, όπως και τα κοιμητήρια και πρόσθεσε ότι οι λίγοι που λένε ότι δεν θα ακολουθήσουν τις οδηγίες θα πάρουν στο λαιμό τους τους υπόλοιπους.

“Λένε ότι θα κάνουν ετοιμασίες και ότι δεν θα ακολουθήσουν κανέναν κανόνα. Την ημέρα του Πάσχα ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει. Για να προασπίσουμε την προσπάθεια είμαστε υποχρεωμένοι να ανακοινώσουμε δυο επιπλέον μέτρα”, συμπλήρωσε. Το πρώτο είναι ότι από το Μ. Σάββατο στις 9 το βράδυ και έως την Δευτέρα του Πάσχα στις 00:00 διπλασιάζεται το πρόστιμο των 150 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση. Το δεύτερο είναι ότι ο κωδικός Β4 θα ελέγχεται σαρωτικά σε όλη την χώρα. Αν φανεί ότι δεν ισχύει ο οδηγός θα έχει 300 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων και 150 ευρώ πρόστιμο θα έχει ο συνοδηγός.

Σημειώνεται πως σήμερα, Πέμπτη 16.04.2020, είναι η τελευταία μέρα που γίνεται live η ενημέρωση, καθώς λόγω των ημερών του Πάσχα θα υπάρξει μια διακοπή, πριν επανέλθουν οι κ.κ. Τσιόδρας και Χαρδαλιάς τη Δευτέρα του Πάσχα.

Δείτε live την ενημέρωση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.