Αρχική ΝΕΑ 71 ΝΕΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ. ΣΤΑ 1955 ΣΥΝΟΛΙΚΑ. 93 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ.

71 ΝΕΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ. ΣΤΑ 1955 ΣΥΝΟΛΙΚΑ. 93 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ.

από Τaλκ

ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÇ ÅÍÇÌÅÑÙÓÇ ÃÉÁ ÔÇÍ ÐÏÑÅÉÁ ÔÏÕ ÍÅÏÕ ÊÏÑÏÍÏÚÏÕ, ÁÐÏ ÔÏÍ ÕÖÕÐÏÕÑÃÏ ÐÏËÉÔÉÊÇÓ ÐÑÏÓÔÁÓÉÁÓ ÊÁÉ ÄÉÁ×ÅÉÑÉÓÇÓ ÊÑÉÓÅÙÍ ÍÉÊÏ ×ÁÑÄÁËÉÁ ÊÁÉ ÔÏÍ ÅÊÐÑÏÓÙÐÏ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏÕ ÕÃÅÉÁÓ ÊÁÈÇÃÇÔÇ ÓÙÔÇÑÇ ÔÓÉÏÄÑÁΟ καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρας και ο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ενημερώνουν όπως κάθε μέρα για τη σχετική με τον κορονοϊό κατάσταση.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, 72 είναι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι 2081. Τα 535 από τα κρούσματα, δηλαδή το 25,7% θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 796, δηλαδή το 38,3%, αφορά σε κρούσματα είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νεκροί είναι πλέον 93, με διάμεση ηλικία τα 72 έτη. To 77% είχε υποκείμενο νόσημα ή μεγάλη ηλικία. Οι 26 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 75 διασωληνωμένοι, 60 άνδρες και 15 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 67 έτη, εκ των οποίων το 77%  έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι, ενώ 15 ασθενείς αποσωληνώθηκαν.

Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 37.344 κλινικά δείγματα και ενημέρωσε επίσης για τα τεστ του ΕΟΔΥ στην δομή αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, καλό είναι να περπατάμε μισή ώρα την ημέρα, μαζί με τα μέλη της οικογένειάς μας, τηρώντας πάντοτε τις απαραίτητες αποστάσεις και αποφεύγοντας τον συνωστισμό και έχοντας πάντα στο μυαλό μας το να προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες. Καλό είναι, όπως τόνισε, να μην τα βάζουμε με τους γύρω μας, με τους γείτονές μας, όταν τηρούν σωστά τα μέτρα. Φαίνεται να έχουμε γλιτώσει από μια καταιγίδα συνεπειών για όλους μας, ωστόσο δεν είναι ακόμα ώρα χαλάρωσης και πρέπει να τηρούμε υπεύθυνη στάση ακόμα και στον καθημερινό μας περίπατο.

Ο κ. Τσιόδρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και συνέστησε έστω και μικρούς περιπάτους σε όσους αισθάνονται ότι δεν μπορούν να προστατέψουν τους αγαπημένους τους.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς: “Τα δεδομένα σταθμίζονται σε βάση 12ωρου. ο βαθμός επιφυλακής είναι υψηλός. Στο σύνολο των 333 τεστ είχαμε επιπλέον 4 θετικά κρούσματα, άρα έχουμε συνολικά 25 θετικά κρούσματα για τη Λάρισα. Θέλω να ευχαριστήσω τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των οικισμών που μπήκαν σε καραντίνα γιατί τηρούνται σε συντριπτικό βαθμό τα μέτρα. 15 που νοσούν μεταφέρθηκαν σε κάντρο αποκατάστασης ενώ τα τεστ θα επεκταθούν και σε όμορους οικισμούς.

Συνεχίζονται όλοι οι έλεγχοι σε αεροδρόμια και χώρους εισόδου. Σε όσους ήρθαν χθες έγιναν έλεγχοι και είχαμε μόνο ένα κρούσμα. Μειώνεται ο αριθμός όσων είναι σε καραντίνα από το εξωτερικό και ελέγχονται συνέχεια. Περνάμε από τη φάση της υπομονής στη φάση της επιμονής και της συνέπειας. Προχωράμε στην αύξηση του αριθμού των υπαίθριων αγορών που θα λειτουργούν παράλληλα ώστε να αποφεύγεται το φαινόμενο του συγχρωτισμού. Οι λαϊκές στην Αττική γίνονται από 111, 222, από τη Δευτέρα. Λόγω ελέγχων ανεστάλη η λειτουργία τεσσάρων αγορών“.

“Το να περπατήσουμε για μισή ώρα είναι θεμιτό. Το να πηγαίνουμε με τα οχήματά μας για άσκηση σε άλλες περιοχές είναι αθέμιτο. Για τη Μεγάλη Εβδομάδα, όσοι πιστεύουμε, πρέπει να ακούσουμε την Ιερά Σύνοδο και την Πολιτεία και να προσευχηθούμε σπίτια μας”, κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Δείτε live την ενημέρωση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.