HOTΣΥΝΤΑΓΕΣ Ρύζι παντού από Τaλκ 26 Οκτωβρίου, 2018 από Τaλκ 26 Οκτωβρίου, 2018 0 Μοναδικές γευστικές προτάσεις υψηλής διατροφικής αξίας σε λίγα μόνο λεπτά; Η σειρά Ρύζια με λαχανικά Μπάρμπα Στάθης σας μεταμορφώνει σε σεφ, αφού σε μόλις 15 λεπτά έχετε ένα πλήρες γεύμα ή το τέλειο συνοδευτικό για το κρέας ή το ψάρι της επιλογής σας. Ελληνικό ρύζι με όσπρια και λαχανικά, από την κατάψυξη στο πιάτο! Φαχίτας με κοτόπουλο και Ρύζι κίτρινο Mexicana Για το κοτόπουλο & την μαρινάδα 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο 1/4 φλ. ελαιόλαδο 1 στυμμένο λάιμ 1 κ.γλ. κύμινο 1 κ.σ. πάπρικα 1 κ.γλ. πιπέρι 1 σκελίδα σκόρδο αλάτι Για το γουακαμόλε 3 ώριμα αβοκάντο Ξύσμα και χυμό από 2 λάιμ 1/2 κρεμμύδι 2 μικρές ντομάτες 2 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο 1 σκελίδα σκόρδο 2 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι Για το ρύζι 1 συσκευασία Ρύζι κίτρινο Mexicana Μπάρμπα Στάθης, 600 γρ. 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1,5 φλιτζάνι νερό Για το σερβίρισμα 1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ. λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί 8 πίτες μεξικάνικες Εκτέλεση: Κόβετε πρώτα το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υλικά της μαρινάδας. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε στο ψυγείο για 30′. Όσο πιο πολύ το αφήσουμε τόσο πιο ωραίο θα γίνει. Το ψήνετε στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει. Σε ένα μπολ λιώνετε το αβοκάντο με ένα πιρούνι. Προσθέτετε το ξύσμα και τον χυμό από τα lime, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την ντομάτα, τον κόλιανδρο ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε το ρύζι. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε το Ρύζι κίτρινο Mexicana Μπάρμπα Στάθης, χωρίς να το ξεπαγώσετε και το σοτάρετε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε το νερό και σιγοβράζετε για 15 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και συμπληρώνοντας λίγο νερό, αν χρειαστεί. Ζεσταίνετε τις πίτες σε αντικολλητικό τηγάνι, 10 δευτερόλεπτα για κάθε πλευρά Για το σερβίρισμα: Γεμίζετε τις πίτες με κοτόπουλο, γουακαμόλε, λαχανικά, γιαούρτι και τυρί, τις τυλίγετε και τις σερβίρετε με το Ρύζι κίτρινο Mexicana ως συνοδευτικό ή αν θέλετε το βάζετε μέσα στις πίτες! Ψαρονέφρι με σάλτσα μουστάρδας και Ρύζι καστανό με ρεβίθια Υλικά 800 γρ. ψαρονέφρι ½ κ.γ. τζίντζερ ξερό σε σκόνη ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά 2 κλαράκια φρέσκο δενδρολίβανο (ή 1 κουτ. σούπας ξερό, τριμμένο) 50 ml ελαιόλαδο χυμό από 1 πορτοκάλι χυμό από 1 λεμόνι (κατά προτίμηση βιολογικό) 3 κ.σ. μουστάρδα 1 κ.σ. μέλι αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για το ρύζι: 1 συσκευασία Ρύζι καστανό με ρεβίθια Μπάρμπα Στάθης 600 γρ. 2 κ.σ. ελαιόλαδο 2 ½ φλιτζάνια νερό αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Σε μία κατσαρόλα, ρίχνετε το Ρύζι καστανό με ρεβίθια Μπάρμπα Στάθης, χωρίς να το ξεπαγώσετε και σοτάρετε με το ελαιόλαδο για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε το νερό, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε για περίπου 15-20 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και συμπληρώνοντας λίγο νερό, αν χρειαστεί. Αφήνετε στην άκρη διατηρώντας το ζεστό. Κόβετε το ψαρονέφρι σε μπουκιές, πασπαλίζετε με το ξερό τζίντζερ και την πάπρικα και αλατοπιπερώνετε. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το ψαρονέφρι για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε το δενδρολίβανο για άλλα 2-3 λεπτά και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι το κρέας να ροδίσει ομοιόμορφα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μουστάρδα, το μέλι και τους χυμούς από πορτοκάλι και λεμόνι και αδειάζετε το μείγμα στο τηγάνι. Αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μοιράζετε το ρύζι καστανό με ρεβίθια σε βαθιά πιάτα, τοποθετείτε από πάνω τις μπουκιές από ψαρονέφρι και γαρνίρετε με την σάλτσα. Καλή απόλαυση! Ρύζι με λαχανικά από την ελληνική γη, με την υπογραφή που εμπιστεύεσαι Μπάρμπα Στάθηςρύζισυνταγές με ρύζι 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΔΥΟ ΚΟΣΜΩΝ Επόμενο άρθρο ΜΑΘΕ, ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΓΙΟΓΚΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από πού αντλούν τις σούπερ δυνάμεις τους οι παιδαγωγοί προσχολικής ηλικίας; The Meet Market #EasterEdition στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων Τέμπη: Ανοιχτή η υπόθεση για περαιτέρω έρευνα από το Ευρωκοινοβούλιo Ταξίδι με παιδιά Εξερευνώντας τα μυστικά του εγκεφάλου Αγάπη, πάνω από όλα