ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τηγανίτες ολικής άλεσης με γιαούρτι και μήλο από Έλενα Σμπώκου 19 Νοεμβρίου, 2022 από Έλενα Σμπώκου 19 Νοεμβρίου, 2022 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 6 Σήμερα φτιάχνουμε νόστιμες τηγανίτες ολικής άλεσης, με μήλο και γιαούρτι! Υγιεινές και πεντανόστιμες είναι ιδανικές για πρωινό ή απογευματινό σνακ. Για 15- 17 τηγανίτες μέτριου μεγέθους θα χρειαστούμε: ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΜΗΛΟ Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ολικής άλεσης 1 1/2 κουταλάκι κανέλα 1/4 κουταλάκι αλάτι 180 ml γιαούρτι πλήρες 1 μήλο τριμμένο στον ψιλό τρίφτη 2 1/2 κούπες γάλα 1 βανίλια 1 1/2 κουταλιά μέλι Εκτέλεση Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένας πηχτός χυλός. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και με τη βοήθεια της κουτάλας της σούπας ρίχνετε από το χυλό στο τηγάνι, ώστε να σχηματιστούν τηγανίτες μεσαίου μεγέθους. Ψήνετε τις τηγανίτες από τη μία μεριά μέχρι να αρχίσουν να φαίνονται φουσκαλίτσες στην επιφάνειά τους (3-4 λεπτά), μετά τις γυρνάτε και τις ψήνετε για ακόμα 2 λεπτά! Μόλις ψηθούν οι τηγανίτες ολικής άλεσης, τις περιχύνετε με μέλι, τις πασπαλίζετε με κανέλα και τις απολαμβάνετε! Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο Elena is cooking στο Facebook και στο Instagram. γιαούρτιγλυκόμήλαμήλοσυνταγές με μήλασυνταγήτηγανίτεςτηγανίτες ολικής άλεσης 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο Παράξενος κόσμος (Strange world) – Στους κινηματογράφους από τη Feelgood Επόμενο άρθρο Συναισθηματική κακοποίηση: Μια αόρατη πληγή ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας