Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τηγανίτες ολικής άλεσης με γιαούρτι και μήλο

Τηγανίτες ολικής άλεσης με γιαούρτι και μήλο

από Έλενα Σμπώκου

Σήμερα φτιάχνουμε νόστιμες τηγανίτες ολικής άλεσης, με μήλο και γιαούρτι! Υγιεινές και πεντανόστιμες είναι ιδανικές για πρωινό ή απογευματινό σνακ. Για 15- 17 τηγανίτες μέτριου μεγέθους θα χρειαστούμε:

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΜΗΛΟ

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ολικής άλεσης
1 1/2 κουταλάκι κανέλα
1/4 κουταλάκι αλάτι
180 ml γιαούρτι πλήρες
1 μήλο τριμμένο στον ψιλό τρίφτη
2 1/2 κούπες γάλα
1 βανίλια
1 1/2 κουταλιά μέλι

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένας πηχτός χυλός. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και με τη βοήθεια της κουτάλας της σούπας ρίχνετε από το χυλό στο τηγάνι, ώστε να σχηματιστούν τηγανίτες μεσαίου μεγέθους. Ψήνετε τις τηγανίτες από τη μία μεριά μέχρι να αρχίσουν να φαίνονται φουσκαλίτσες στην επιφάνειά τους (3-4 λεπτά), μετά τις γυρνάτε και τις ψήνετε για ακόμα 2 λεπτά! Μόλις ψηθούν οι τηγανίτες ολικής άλεσης, τις περιχύνετε με μέλι, τις πασπαλίζετε με κανέλα και τις απολαμβάνετε!

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο Elena is cooking στο Facebook και στο Instagram.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

Δήλωση Απορρήτου και Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.