HOTΣΥΝΤΑΓΕΣ Σπιτικές αραβικές πίτες: Εύκολο σνακ για την παραλία και όχι μόνο από Μαρία Γριζά 12 Αυγούστου, 2021 από Μαρία Γριζά 12 Αυγούστου, 2021 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Ήρθε η εποχή της παραλίας, του μαγιό, των παιχνιδιών, της ρακέτας, των πύργων στην άμμο. Σήμερα, λοιπόν, σας έχουμε φανταστική συνταγή για ένα εύκολο, γρήγορο, χορταστικό και ελαφρύ σνακ, που θα το έχετε πάντα μαζί σας και δεν θα μπορείτε να του αντισταθείτε. Σπιτικές αραβικές πίτες με γέμιση, που κόβουμε σε μπουκίτσες, ώστε τα μικρά να τις κρατάνε ευκολότερα στο χέρι και οι μεγάλοι να ξεγελιόμαστε ότι τρώμε λιγότερο… Μάλιστα, τις φτιάχνουμε με βοηθούς τα παιδιά μας! Σπιτικές αραβικές πίτες Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά Για τις σπιτικές αραβικές πίτες 1½ φλιτζάνι αλεύρι 2 κ.σ. ελαιόλαδο ½ φλιτζάνι νερό 1 πρέζα αλάτι Αλεύρι για το άνοιγμα [Εναλλακτικά έτοιμες αραβικές πίτες ή τορτίγιες] Για τη γέμιση 2 αγγούρια 2 καρότα 1 κόκκινη πιπεριά Γαλοπούλα Τυρί κρέμα Αβοκάντο ή αβοκάντο σός Εκτέλεση Τοποθετούμε όλα μας τα υλικά σε μια μεγάλη λεκάνη και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Μόλις το ζυμάρι πάρει την ιδανική υφή, το δίνουμε στα παιδιά ώστε να το κόψουν σε μικρά μπαλάκια, που σκεπάζουμε με πετσέτα ώστε να μην ξεραθούν. Ζητάμε από τους μικρούς βοηθούς μας να μας ρίξουν αλεύρι πάνω στην επιφάνεια που θα ανοίξουμε την πιτούλα μας και μόλις την ετοιμάσουμε ζητάμε και πάλι τη βοήθεια τους, ώστε με τον κόπτη πίτσας να της δώσουν ένα στρογγυλό, μικρό σχήμα, ώστε να χωράει στο τηγάνι. Το ζυμάρι πρέπει να το ανοίξουμε αρκετά λεπτό και να του ρίξουμε αρκετό αλεύρι και από τις δυο πλευρές, ώστε να μην κολλήσει. Σκεφτείτε ποιος μπορεί να το κάνει και αυτό! Μα φυσικά οι σούπερ βοηθοί μας. Μόλις φτιάξουμε όλες μας τις πιτούλες, 10 στο σύνολο, τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι σε δυνατή φωτιά, χωρίς να ρίξουμε καθόλου λάδι και τις ψήνουμε το πολύ για 2 λεπτά. Οι πιτούλες θα είναι έτοιμες μόλις αρχίσουν να φουσκώνουν. Της αφήνουμε να κρυώσουν και ξεκινάμε το γέμισμα μαζί με την καλύτερη παρέα. Κόβουμε τα λαχανικά μας σε λεπτές φετούλες, αλείφουμε την αραβική μας τυρί κρέμα ή προσθέτουμε κανονικό τυρί του τοστ ή οτιδήποτε επιθυμεί ο καθένας και τέλος προσθέτουμε το αβοκάντο. Εμείς φτιάξαμε τη δική μας σος αβοκάντο με λάδι, ½ χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψαμε πολύ καλά και προσθέσαμε τη σος στις σπιτικές αραβικές πίτες μας. Καλή σας απόλαυση! *Σύνολο ζυμώματος, ανοίγματος και ψησίματος πίτας 1 ώρα και κάτι. Η Μαρία Γριζά είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Δεν μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά και ιδιαίτερα στη σοκολάτα. Είναι επίσης συνδημιουργός των dish_makers. Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το στο Instagram! αραβικές πίτεςσνακσνακ για τη θάλασσασνακ για το σχολείοσπιτικές αραβικές πίτες 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ; Επόμενο άρθρο ΚΡΗΤΗ: ΣΤΗ ΜΕΘ ΔΕΚΑΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από πού αντλούν τις σούπερ δυνάμεις τους οι παιδαγωγοί προσχολικής ηλικίας; The Meet Market #EasterEdition στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων Τέμπη: Ανοιχτή η υπόθεση για περαιτέρω έρευνα από το Ευρωκοινοβούλιo Ταξίδι με παιδιά Εξερευνώντας τα μυστικά του εγκεφάλου Αγάπη, πάνω από όλα