Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ποπ κορν ζάχαρη-κανέλα
brown-sugar-and-cinnamon-popcorn

Ποπ κορν ζάχαρη-κανέλα

από Άννα Ιωάννου
brown-sugar-and-cinnamon-popcorn

Ποπ κορν ζάχαρη-κανέλα

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

1 κούπα καλαμπόκι
1/3 της κούπας βούτυρο
2/3 της κούπας λευκή ζάχαρη
2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
½ του κουταλιού αλάτι
½ του κουταλιού βανίλια σε υγρή μορφή

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120 βαθμούς. Ετοιμάζουμε τα ποπ κορν όπως συνηθίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Μέσα σε αυτό ρίχνουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα παχύρρευστο μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα ποπ κορν και ανακατεύουμε. Τα απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε για 10 λεπτά. Σβήνουμε το φούρνο και τα αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά. Τα αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα σερβίρουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.