Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μηλόπιτα με βρώμη και μέλι
Μηλόπιτα με βρώμη και μέλι 

Μηλόπιτα με βρώμη και μέλι

από Αθηνά Τσόγκα-Τουρνικιώτη

Τα χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα δε χρειάζεται να είναι γεμάτα ζάχαρη και θερμίδες.

Μηλόπιτα με βρώμη και μέλι 

Μηλόπιτα με βρώμη και μέλι

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

Για τη βάση

  • ½ κούπα αλεσμένη βρώμη
  • ½ κούπα αλεύρι ολικής
  • ½ κούπα αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
  • 2 ½ κ.σ. φρέσκο βούτυρο ή βούτυρο καρύδας
  • 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 2 κ.σ. γάλα ή γάλα αμυγδάλου ή καρύδας 

Για τη γέμιση

  • 3 μήλα χωρίς φλούδα κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 4 κ.σ. ζάχαρη καστανή 

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, το μέλι, τη βανίλια και το γάλα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την αμυγδαλόψιχα και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίξερ χτυπώντας στη μεσαία ταχύτητα. Συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά. Απλώνουμε τη ζύμη της βάσης σε ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου για 10-12 λεπτά. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα μήλα με ½ φλ. καφέ νερό, την κανέλα και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά. Σβήνουμε τη φωτιά και πολτοποιούμε τα μήλα με το μίξερ χειρός ή με το εργαλείο πουρέ. Στο μεταξύ, βγάζουμε από τον φούρνο την ψημένη βάση και μεταφέρουμε σε πιατέλα. Απλώνουμε τη γέμιση επάνω στη βάση αφού έχουν κρυώσει και τα δύο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.