ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο και χωρίς κόπο από Έλενα Σμπώκου 1 Ιουλίου, 2019 από Έλενα Σμπώκου 1 Ιουλίου, 2019 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Για να φτιάξετε κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο και χωρίς κόπο, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι θα χρειαστείτε: Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο και χωρίς κόπο Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 300 γρ κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες, πολύ λεπτές 200 γρ φέτα σκληρή θρυμματισμένη με το χέρι 150 γρ γραβιέρα Κρήτης τριμμένη (κρατάτε ξεχωριστά 2-3 κουταλιές τυρί για πασπάλισμα) 2 αυγά 1 κούπα αλεύρι 1/2 κούπα γάλα 2-3 κουταλάκια ξερό δυόσμο λίγη τριμμένη φρυγανιά για τον πάτο του ταψιού ελαιόλαδο αλάτι Εκτέλεση Σ' ένα μπολ ανακατεύετε τα τυριά με τα αυγά, το γάλα και το αλεύρι, ώστε να δημιουργηθεί ένας χυλός. Προσθέτετε τις ροδέλες του κολοκυθιού, το αλάτι και το δυόσμο και ανακατεύετε προσεκτικά για να μην σπάσουν τα κολοκυθάκια. Λαδώνετε ένα ταψί διαμέτρου 28 εκ. περίπου, το πασπαλίζετε με φρυγανιά και προσθέτετε το μείγμα με τα κολοκυθάκια. Πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη γραβιέρα και ψήνετε την κολοκυθόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο για 40- 45 λεπτά περίπου στους 170° C. Σημειώσεις Σημ.1: Αν επιλέξετε να την ψήσετε σε μικρά στρογγυλά ταψάκια για τάρτα, ψήνετε για 20 λεπτά μόνο. Σημ.2: Προσωπικά, δεν έβαλα αλάτι μέσα, αλλά πασπάλισα με ανθό αλατιού γιατί μου αρέσει πολύ η υφή του. κολοκύθικολοκυθόπιταπίτασυνταγήφαγητό 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΓΙΑ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ Επόμενο άρθρο ΟΙΕΛΕ: ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας