ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χαλβάς σιμιγδαλένιος από Taλκ Team 10 Μαρτίου, 2021 από Taλκ Team 10 Μαρτίου, 2021 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 1 Ο χαλβάς σιμιγδαλένιος είναι ένα κλασικό σπιτικό, γρήγορο και εύκολο γλυκό για όλες τις ώρες, ιδιαίτερα αγαπητό κατά τη νηστεία. Καβουρντίστε το σιμιγδάλι, να μοσχομυρίσει το σπίτι και να δώσει στο χαλβά όμορφο χρώμα. Χαλβάς σιμιγδαλένιος Εκτύπωση Μερίδες: 12 μερίδες Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 1/3 φλ. ελαιόλαδο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό 2+1/2 φλ. ζάχαρη 4 φλ. νερό ½ φλ. σταφίδα κορινθιακή ½ φλ. αμύγδαλο καβουρντισμένο 1 φλούδα λεμονιού 1 φλούδα πορτοκαλιού 1 κ.σ. κανέλα 1 ξυλάκι κανέλας Εκτέλεση Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει. Έπειτα προσθέτουμε τη σκόνη κανέλας, τις σταφίδες και το αμύγδαλο. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι. Ξαναβάζουμε στη φωτιά τον χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά, πριν ξεφορμάρουμε. γλυκόνηστείανηστίσιμες συνταγέςσυνταγήχαλβάςχαλβάς σιμιγδαλένιος 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΑΠΟ ΧΑΡΤΙ Επόμενο άρθρο ΜΗΝΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΠΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας