Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ βανίλια για αρχάριους χωρίς μίξερ

Κέικ βανίλια για αρχάριους χωρίς μίξερ

από Έλενα Σμπώκου

Σήμερα φτιάχνουμε ένα κέικ βανίλια για αρχάριους, πάρα πολύ νόστιμο, που γίνεται πανεύκολα και σε χρόνο ρεκόρ!

Κέικ βανίλια για αρχάριους χωρίς μίξερ

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

175 γρ βούτυρο λιωμένο
150 γρ ζάχαρη λευκή
3 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής
175 γρ αλεύρι που φουσκώνει, κοσκινισμένο
1 κουταλιά σούπας baking powder
1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
1 κουταλιά σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
¼ κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C με αέρα και βουτυρώνετε καλά και αλευρώνετε ελαφρά μια φόρμα για κέικ.
  • Χτυπάτε με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ και να ασπρίσουν.
  • Ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταία το βούτυρο το λιωμένο και το αλεύρι.
  • Τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.
  • Ρίξτε τη ζύμη στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήστε το κέικ βανίλια για 45-50 λεπτά.
  • Το κέικ θα φουσκώσει αρκετά και μόλις περάσουν τα 45 λεπτά μπορείτε να το τρυπήσετε με μία οδοντογλυφίδα και αν αυτή βγει εντελώς στεγνή το βγάζετε από το φούρνο.
  • Αφήνετε το κέικ βανίλια να σταθεί για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα και προσεκτικά με ένα μαχαίρι το βοηθάτε να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της φόρμας.
  • Αναποδογυρίζετε σε μια σχάρα και περιμένετε μέχρι να κρυώσει καλά.
  • Τέλος, το πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη!

Προσοχή δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν περάσουν 40 λεπτά γιατί το κέικ βανίλια δε φουσκώσει καθόλου!

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenaiscooking.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.