ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ βανίλια για αρχάριους χωρίς μίξερ από Έλενα Σμπώκου 22 Αυγούστου, 2020 από Έλενα Σμπώκου 22 Αυγούστου, 2020 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 1 Σήμερα φτιάχνουμε ένα κέικ βανίλια για αρχάριους, πάρα πολύ νόστιμο, που γίνεται πανεύκολα και σε χρόνο ρεκόρ! Κέικ βανίλια για αρχάριους χωρίς μίξερ Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 175 γρ βούτυρο λιωμένο 150 γρ ζάχαρη λευκή 3 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής 175 γρ αλεύρι που φουσκώνει, κοσκινισμένο 1 κουταλιά σούπας baking powder 1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη 1 κουταλιά σούπας ξύσμα πορτοκαλιού ¼ κουταλάκι αλάτι Εκτέλεση Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C με αέρα και βουτυρώνετε καλά και αλευρώνετε ελαφρά μια φόρμα για κέικ. Χτυπάτε με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ και να ασπρίσουν. Ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταία το βούτυρο το λιωμένο και το αλεύρι. Τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός. Ρίξτε τη ζύμη στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήστε το κέικ βανίλια για 45-50 λεπτά. Το κέικ θα φουσκώσει αρκετά και μόλις περάσουν τα 45 λεπτά μπορείτε να το τρυπήσετε με μία οδοντογλυφίδα και αν αυτή βγει εντελώς στεγνή το βγάζετε από το φούρνο. Αφήνετε το κέικ βανίλια να σταθεί για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα και προσεκτικά με ένα μαχαίρι το βοηθάτε να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της φόρμας. Αναποδογυρίζετε σε μια σχάρα και περιμένετε μέχρι να κρυώσει καλά. Τέλος, το πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη! Προσοχή δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν περάσουν 40 λεπτά γιατί το κέικ βανίλια δε φουσκώσει καθόλου! Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenaiscooking.com γλυκόκέικκέικ βανίλιακέικ χωρίς μίξερσυνταγή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΤΙ ΕΙΝΑΙ “ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΟΥΝΙΑΣ” ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΒΡΕΦΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ Επόμενο άρθρο ΑΝΑΝΑΣ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΑ: Η ΚΙΤΡΙΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας