ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μηλόπιτα με βρώμη και μέλι από Αθηνά Τσόγκα-Τουρνικιώτη 15 Δεκεμβρίου, 2015 από Αθηνά Τσόγκα-Τουρνικιώτη 15 Δεκεμβρίου, 2015 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 1 Τα χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα δε χρειάζεται να είναι γεμάτα ζάχαρη και θερμίδες. Μηλόπιτα με βρώμη και μέλι Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά Για τη βάση ½ κούπα αλεσμένη βρώμη ½ κούπα αλεύρι ολικής ½ κούπα αμυγδαλόψιχα αλεσμένη 2 ½ κ.σ. φρέσκο βούτυρο ή βούτυρο καρύδας 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου 1 κ.γ. βανίλια 2 κ.σ. γάλα ή γάλα αμυγδάλου ή καρύδας Για τη γέμιση 3 μήλα χωρίς φλούδα κομμένα σε μικρά κομμάτια 1 κ.γ. κανέλα 4 κ.σ. ζάχαρη καστανή Εκτέλεση Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, το μέλι, τη βανίλια και το γάλα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την αμυγδαλόψιχα και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίξερ χτυπώντας στη μεσαία ταχύτητα. Συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά. Απλώνουμε τη ζύμη της βάσης σε ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου για 10-12 λεπτά. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα μήλα με ½ φλ. καφέ νερό, την κανέλα και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά. Σβήνουμε τη φωτιά και πολτοποιούμε τα μήλα με το μίξερ χειρός ή με το εργαλείο πουρέ. Στο μεταξύ, βγάζουμε από τον φούρνο την ψημένη βάση και μεταφέρουμε σε πιατέλα. Απλώνουμε τη γέμιση επάνω στη βάση αφού έχουν κρυώσει και τα δύο. γλυκάμελομακάροναμελομακάρονα με αγαύημηλόπιταμηλόπιτα με βρώμη και μέλιμπισκόταμπισκότα με γλάσο καστανής ζάχαρηςσυνταγέςσυνταγές με βρώμησυνταγές με μέλιχριστουγεννιάτικα γλυκάχριστουγεννιάτικες συνταγέςχριστουγεννιάτικες συνταγές για γλυκά χωρίς ζάχαρη 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΜΑΓΙΚΑ NUDDLES Επόμενο άρθρο Μπισκότα με γλάσο καστανής ζάχαρης ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας