Αρχική HOT Σοκολατένια σπιτική πραλίνα, πλούσια σε φουντούκια
σπιτική πραλίνα

Σοκολατένια σπιτική πραλίνα, πλούσια σε φουντούκια

από Μαρία Γριζά

Σας αρέσει η πραλίνα σοκολάτας; Δεν μπορείτε να αντισταθείτε στη μοναδική γεύση των φερέρο; Έχουμε ετοιμάσει για εσάς έναν ακαταμάχητο συνδυασμό γεύσεων, που θα σας ξετρελάνει όλους στο σπίτι. Η συγκεκριμένη συνταγή για σπιτική πραλίνα, πλούσια σε φουντούκια, είναι πανεύκολη και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περάσετε ένα απόγευμα γεμάτο διασκέδαση με τα μικρά σας. Τι λέτε, αρχίζουμε;

σπιτική πραλίνα

Σοκολατένια σπιτική πραλίνα

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

200 γραμ. φουντούκια έτοιμα ψημένα
100 γραμ σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος
2 κ.σ. ηλιέλαιο
1 ½ κ.σ. κακάο
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Το βασικό εργαλείο για τη συγκεκριμένη συνταγή είναι το αγαπημένο μίξερ. Δώστε, λοιπόν, στο παιδί σας τον έλεγχό του για να φτιάξει τη δική του σπιτική πραλίνα. Αρκεί να έχετε τα υλικά όλα τοποθετημένα πάνω στο πάγκο και να το βοηθήσετε σε ορισμένα σημεία. Ξεκινάμε τοποθετώντας τα φουντούκια στο μίξερ και πατάμε το κουμπί μέχρι να απελευθερώσουν τα έλαια τους και να γίνουν σαν πουρές. Εδώ, λοιπόν, μαμά ή μπαμπά, θέλουμε τη βοήθειά σου. Αν έχεις ένα απλό μίξερ θα χρειαστεί να το ανοίξεις 3-4 φορές, ώστε να ανακατέψεις τα φουντούκια για να μπορούν να χτυπηθούν. Αφού τα ανακατέψεις με τη βοήθεια ενός κουταλιού δώσε ξανά το μίξερ στον σου-σεφ σου και πες του να πατήσει το κουμπί όσο πιο δυνατά μπορεί.

Μόλις τα φουντούκια λιώσουν, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το κακάο, την άχνη ζάχαρη και δίνουμε ξανά τον έλεγχο στο μικρό μας να ανακατέψει. Όσο εκείνο βρίσκεται απασχολημένο, έρχεται και πάλι η σειρά μας να βοηθήσουμε. Σε έναν βραστήρα βάζουμε νερό να κάψει, παίρνουμε ένα σκεύος που μπορεί να αντέχει τη θερμότητα και μέσα βάζουμε το φακελάκι με τις σταγόνες κουβερτούρας, έτσι κλειστό όπως είναι. Περιμένουμε 5 λεπτά να λιώσει η σοκολάτα και ρίχνουμε το περιεχόμενο μέσα στο μίξερ. Δίνουμε ξανά τον έλεγχο του μίξερ στο παιδί και του ζητάμε να ανακατέψει για μια ακόμη φορά. Μόλις η κουβερτούρα γίνει ένα με το μείγμα, σταματάμε το ανακάτεμα. Θα παρατηρήσετε ότι το σκεύος  θα καίει. Αυτό θέλουμε! Όσο περισσότερο καίει, τόσο καλύτερα θα λιώσουν τα υλικά μας. Παίρνουμε ένα αποστειρωμένο βαζάκι και αποθηκεύουμε την πραλίνα μας. Τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Η Μαρία Γριζά είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Δεν μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά και ιδιαίτερα στη σοκολάτα. Είναι επίσης συνδημιουργός των dish_makers. Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το στο Instagram!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.