Αρχική HOT Ρεβιθοκεφτέδες: Η πιο αφράτη και μαλακή συνταγή για παιδιά
ρεβιθοκεφτέδες

Ρεβιθοκεφτέδες: Η πιο αφράτη και μαλακή συνταγή για παιδιά

από Μαρία Γριζά

Θες να εντάξεις τα ρεβίθια στη διατροφή του μικρού σου και δεν ξέρεις πώς; Θες παράλληλα να δημιουργήσεις ένα αφράτο και μαλακό ζυμάρι που θα μπορεί εύκολα να το μασήσει; Θες ένα γεύμα το οποίο δεν θα φουσκώσει την κοιλίτσα του, αλλά ταυτόχρονα θα το κρατήσει χορτάτο για πολλές ώρες; Αν η απάντηση σου στα παραπάνω ερωτήματα είναι «ΝΑΙ», τότε σου έχουμε την πιο υγιεινή, αφράτη και μαλακή συνταγή για ρεβιθοκεφτέδες. Μην αργείς άλλο. Δοκίμασέ τη!

ρεβιθοκεφτέδες

Ρεβιθοκεφτέδες

Εκτύπωση
Μερίδες: 30-35 κομμάτια
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

200 γραμ. ρεβίθια
1 κ.γ. σόδα
1 τριμμένο κρεμμύδι
½ κ.γ. κουρκουμά
4 κλαράκια μαϊντανό
1 κ.γ. κύμινο
½ ρίγανη
1 λεμόνι (χυμό)
1 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Πιπέρι
Αλάτι (επιτρέπεται άνω του έτους)

Εκτέλεση

Μέσα σε κατσαρόλα με κρύο νερό ρίχνουμε τη σόδα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 5 ώρες το λιγότερο ή για ολόκληρο το βράδυ. Έπειτα, ρίχνουμε τα ρεβίθια μέσα σε τρυπητό και με άφθονο νερό τα ξεπλένουμε. Γεμίζουμε πάλι την κατσαρόλα με νερό και βράζουμε τα ρεβίθια το λιγότερο για 1 ώρα και 20’, ώστε να βράσουν πάρα πολύ καλά και να μην υπάρχει κανένα σκληρό σημείο. Μετά, τα σουρώνουμε ξανά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν για καμιά ώρα. Αφού αποβάλουν τα περιττά υγρά, τα βάζουμε σε δόσεις μέσα στο μπλέντερ και τα τρίβουμε ώστε να γίνουν σκόνη. Αδειάζουμε τη σκόνη από τα ρεβίθια σε μπολ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (σουρώνουμε πολύ καλά τον χυμό λεμονιού ώστε να μην υπάρχουν κουκούτσια) και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια, μέχρι το μείγμα να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αν αντιληφθούμε πως υπάρχουν κομματάκια από τα ρεβίθια που δεν έχουν διαλυθεί, τα αφαιρούμε αμέσως! Σε ταψί βάζουμε λαδόκολλα και πλάθουμε σε πολύ μικρές μπουκίτσες ή μπαστουνάκια (για να τα κρατήσει ευκολότερα στο χέρι του το μικρό μας) τους ρεβιθοκεφτέδες. Τους ρίχνουμε ελάχιστο λάδι και ψήνουμε για 20’ στους 180⁰C, σε καλά προθερμασμένο φούρνο. Προσοχή, αν τους αφήσουμε παραπάνω, θα στεγνώσουν και θα γίνουν σκληροί. Εννοείται, πως από τους ίδιους μπορούμε να φάμε και εμείς! Καλή όρεξη!

Η Μαρία Γριζά είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Δεν μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά και ιδιαίτερα στη σοκολάτα. Είναι επίσης συνδημιουργός των dish_makers! Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το dish_makers στο Instagram! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.