Αρχική HOT Κοτόπουλο με κάρι και μήλα
κοτόπουλο με κάρι

Κοτόπουλο με κάρι και μήλα

από Μαρκέλλα Δήμου

Κοτόπουλο με κάρι και μήλα. Εντάξει, δεν είναι και η πιο light συνταγή που υπάρχει. Είναι όμως πεντανόστιμη, χειμωνιάτικη και εύκολη. Με ελάχιστα υλικά και σε λιγοστό χρόνο μεταμορφώνεστε σε έθνικ σεφ. Μια συμβουλή: Μη φοβηθείτε το κάρι, προσωπικά θα διπλασίαζα την ποσότητα αλλά δεν θέλω να σας τρομάξω… Το φαγητάκι δεν καίει καθόλου.

κοτόπουλο με κάρι

Κοτόπουλο με κάρι και μήλα

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

2 δισκάκια στήθος κοτόπουλο
2 κρέμες γάλακτος light
1 κονσέρβα γάλα ή κρέμα καρύδας
2 κουταλιές της σούπας κάρι
2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1 φλιτζάνι τριμμένο γκούντα
2 μήλα κομμένα σε πολύ λεπτές φετούλες
αλάτι
πιπέρι
ελάχιστο λάδι για το τσιγάρισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε σε κομματάκια το κοτόπουλο, το τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει, αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε σε ένα πυρέξ έτσι ώστε να καλύψει τον πυθμένα του. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε για λίγο τις κρέμες γάλακτος και καρύδας αφού έχουμε προσθέσει το κάρι και την κέτσαπ. Με το μείγμα αυτό περιχύνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και από πάνω τοποθετούμε τις φέτες μήλου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με κάρι με ρύζι μπασμάτι.

ΥΓ: Ευχαριστώ (για πάντα) τη φίλη μου Έλενα για αυτή τη συνταγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.